Українська правда

Валуєв не хоче битися в один день з Кличком

Сергей Шемшученко — 1 жовтня 2008, 17:42

Боріс Дімітров, менеджер російського суперважковаговика Ніколая Валуєва, розповів про підготовку боксера до наступного поєдинку.

"Уже 11 жовтня Валуєв вирушає до Японії, де готуватиметься до грудневого бою. На Окінаві Ніколай працюватиме під керівництвом свого тренера Алєксандра Зіміна близько місяця. В середині листопада боксер повернеться на декілька днів до Петербургу, після чого відправиться до Німеччини, де проведе свій поєдинок.

Вірогідність того, що суперником Ніколай буде австралієць Калі Міан, який посідає третє місце в рейтингу WBA, складає 90 відсотків. Так, у нас був варіант, що Ніколай боксуватиме з турком Сінамом Самому (12-й номер рейтингу WBA), але потім ми від нього відмовилися - суперник слабкий. На відміну від турка Міан - серйозний боксер, він правша і по стилю бою нагадує Алєксандра Повєткіна.

Попередня згода на проведення бою у представників Міана вже отримана, а контракт повинні підписати наступного тижня. До речі, бій відбудеться не 13-го, а 6 грудня. Ми спеціально перенесли бій, щоб не перетинатися з поєдинком Кличка - Повєткін, який призначений на ту ж дату. Промоутерська компанія Зауерланда має контракт на показ бою з першим німецьким телеканалом - ARD, тоді як бій Кличка з росіянином транслюватиметься каналом ZDF.

Ми подумали і вирішили не створювати непотрібну конкуренцію - хай глядачі побачать два інтересних бою в різний час" - розповів Дімітров в інтерв'ю виданню "Спорт день за днем".