Українська правда

Українець Єфимович став чемпіоном Європи на турнірі у Донецьку

Сергей Шемшученко — 9 липня 2008, 13:21

У вівторок у Донецьку відбувся довгоочікуваний боксерський турнір під назвою "Про Боксінг шоу 2" організований компанією Union Boxing Promotion. У програмі турніру відбулося 8 поєдинків. Найбільшої ж уваги привернули до себе зустрічі Олега Єфимовича та В'ячеслава Сенченка. Останній зустрічався із представником Франції Фредеріком Клозе у поєдинку за звання офіційного претендента на титул чемпіона світу за версією WBA.

З перших раундів В'ячеслав зайняв центр рингу і дуже мобільно рухаючись, бомбардував француза, який, до речі, ще жодного разу у професійній кар'єрі не програвав бій достроково - а вже провів 47 зустрічей. Так виявилося і цього разу - переможця цього бою визначали за суддівським записками. Одноголосним рішенням обов'язковим претендентом на корону WBA було визнано українця, який здобув свою 27 перемогу на профі рингу .

Олега Єфимовича оголошують переможцем поєдинку. Фото прес-служби турніру

А от головною стравою цього вечора став бій за вакантний титул чемпіона Європи в якому представник донецької компанії Олег Єфимович бився з іспанцем Серхіо Бланко. Вперше в історії український боксер під егідою вітчизняної промоутерської компанії міг здобути звання континентального чемпіона. Обидва боксери протягом файту діяли дуже обережно, зважаючи на важливість зустрічі. Розв'язка наступила у чемпіонських раундах - у десятому Єфимович намалював Бланко січку над правою бровою. У одинадцятому Олег підняв усіх глядачів у місцевому Палаці спорті на ноги, бо міг закінчити поєдинок достроково. Але як і у попередній зустрічі, вердикт виносила боксерська Феміда. Одноголосним рішенням чемпіоном Європи визнали українця Єфимовича. До того ж цим здобутком Олег погіршив статистику іспанцю - Бланко вперше у кар'єрі залишив ринг на щиті.

www.megasport.tv