Українська правда

"Суддівське" чемпіонство компанії Кличків

Сергей Шемшученко — 15 листопада 2008, 23:27

Захист титулу для чинного чемпіона В'ячеслава Узелкова із маловідомим суперником з Румунії не передбачав нічого надскладного. Проте 34-річний ветеран зумів не тільки скласти гідну конкуренцію українцю, але й продемонструвати цікавіший і ефективніший бокс від Узелкова.

Перший раунд обидва суперники віддали на розвідку й пристрілку - ніхто не хотів йти на ризик і опинитися на помості рингу передчасно. Але вже другий раунд показав хто є хто у цьому бою. От тільки на місці хазяїна рингу опинився гість української столиці. Із другого раунду Лекетуш впевнено працював першим номером, набираючи очки влучними і дуже відчутними ударами. Вже у цьому стало зрозуміло, що чемпіон матиме величезні проблеми із суперником.

На останніх секундах другого раунду Узелков вперше але далеко не востаннє пропустив серію потужних ударів, проте зміг втриматися на ногах до гонгу. І треба сказати до одинадцятого раунду румун "вів" бій, переважаючи українця як у комбінаціях так і у швидкості.

З третього раунду В'ячеслав почав спроби вирівняти становище поєдинок, але абсолютна відсутність зустрічі атак суперника та мляві й несміливі власні атаки дозволяли Лекетушу брати раунд за раундом. Лише у п'ятому раунді українець зміг виграти кінцівку відрізку бою.

У шостому раунді Узелкову вдалося вирівняти бій і виглядати не гіршим за суперника. Однак. Це як виявилось був перепочинок для румунського боксера з іспанським паспортом. Саме у цьому раунді вперше склалося враження, що українець має шанси зберегти титул. Проте наступні чотири раунди румун виграв граючись - він навіть дозволяв собі опускати руки та провокувати Узелкова на необдумані дії. У цей відрізок бою Лекетуш проводив практично усі свої атаки і у кількох епізодах міг вигравати поєдинок достроково.

Але в одинадцятому раунді В'ячеслава наче підмінили - він став все частіше проводити вдалі атаки, при тому, що до цього не робив акцентованих жорстких ударів та не йшов на добивання навіть при своїх успішних діях. До половини одинадцятого раунду Узелков буквально змів суперника - на діях того, схоже, позначився вік. Суперники пішли на розмін ударами, з якого переможцем вийшов українець - румун ледь встояв на ногах до гонгу.

У останній трихвилинці побиття претендента продовжилося, але від нокауту його рятували клінчі або ж канати. Лекетуш вистояв, і цілком справедливо очікував підсумкової перемоги за очками, адже більшість раундів надто відверто він виграв. Однак, суддівські оцінки виявилися неочікуваними навіть для глядачів Палацу Спорту - 118-112, 115-112 двічі, і боксерська "Феміда" буквально дарує титул Узелкову у програному бою.