Українська правда

Росіянин Байсангуров буде битися за титул чемпіона світу в Україні

Сергей Шемшученко — 3 грудня 2010, 22:01

У суботу, 4 грудня, в Броварах відбудеться боксерський двобій за вакантний титул чемпіона світу за версією IBO у першій напівсередній вазі. Проти колумбійця Річарда Гутьєрреса на ринг вийде чеченський боксер Заурбек Байсангуров, який не так давно повернувся після тривалої паузи у кар'єрі.

Організацією боксерського шоу займалася компанія братів Кличко - "K2 Promotions". Цей бій буде для Заурбека 12-м титульним, і в разі перемоги принесе звання чемпіона світу в одній з найпрестижніших версій професійного боксу. "Цим титулом у важкій вазі володіє Володимир Кличко", - відзначив генеральний директор компанії Олександр Красюк.

Зараз Байсангуров володіє титулом Інтерконтинентального чемпіона версії WBA у першій напівсередній вазі, а в Чеченській Республіці його вважають національною спортивною гордістю й надією. Повернувшись на ринг, Байсангуров у першому ж двобої невимушено здолав португальця Єугеніу Монтейру в андеркарті поєдинку Віталій Кличко - Шеннон Бріггс.

Підготовці до бою в Броварах чеченський боксер віддав дуже багато сил, а тренувався він у Москві. "Я готовий на всі 100%. Я знаю, що Гутьєррес - це дуже гарний суперник, з потужним ударом, але 4 грудня я йому покажу що таке справжній нокаут", - пообіцяв Байсангуров.

Відповідаючи на цей випад, тренер Гутьєрреса Ноа Карбахал порівняв свого підопічного зі "справжнім пітбулем зі сталевою щелепою", якого нібито неможливо нокаутувати. Однак сам колумбієць, схоже, нервував: прибувши до Києва з Нью-Йорка 2 грудня, він відразу ж поскаржився на довгий важкий переліт і рушив на тренування.

Пряму трансляцію боксерського шоу для чеченських телеглядачів забезпечить телерадіокомпанія "Грозний" за підтримки фонду ім. Ахмата-Хаджі Кадирова. В Україні свято боксу покаже Інтер.

До речі, син першого президента Чечні, нинішній глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров є майстром спорту з боксу. Навесні минулого року віце-президент Федерації спортивної боротьби Росії (ФСБР), відповідальний за вільну боротьбу Адлан Вараєв від імені керівництва Міжнародної Федерації об'єднаних стилів боротьби (ФОСБ) вручив главі республіки "Золоту борцівку" за його постійну підтримку фізичної культури й спорту в Чеченській Республіці. "Спорт у нашій республіці став орієнтиром для молоді й це, безумовно, радує", - підкреслив глава республіки.

Рамзан Кадиров послідовно реалізує програми спортивного розвитку молоді. На початку 2011 року вперше в Чеченській Республіці пройде першість СКФО з боротьби дзюдо серед молоді. Турнір стане відбірним на першість Росії. "Це право наша республіка здобула в гострій конкуренції з іншими містами півдня Росії. Останніми роками Грозний здобув славу міста, що стрімко розвивається і проводить спортивні заходи будь-якого рангу на найвищому рівні", - відзначив заступник голови уряду, міністр фінансів Чечні Елі Ісаєв, який також очолює Федерацію дзюдо Чеченської Республіки.