Українська правда

Рахман: Зараз суцільні бізнес-проекти, а не боксери

Сергей Шемшученко — 13 грудня 2008, 11:53

Претендент на титули чемпіона світу за версіями WBO, IBF та IBO Хасім Рахман, який 13 грудня у німецькому Манхаймі вийде в ринг проти чемпіона Володимира Кличка, вважає головною причиною кризи у надважкому дивізіоні комерціалізацію боксу.

"Тут одну причину не можна назвати. Комусь просто гроші потрібні, у когось дах їде, не відчувають віку, хочуть пригадати відчуття молодості. Але основна, напевно, причина в тому, що молоде покоління дуже прагматично", - вважає американець.

"Суцільні бізнес-проекти, а не боксери. Ці хлопці і їх промоутери вже розписали собі бізнес-план на два-три роки вперед, прибрали з нього всі ризики і просто заробляють гроші", - каже боксер.

"Раніше була інша ситуація. Дуже важливо було, як ти б'єшся і з ким. Зараз же вважається нормою піти на будь-яку хитрість, аби уникнути зустрічі з небезпечним суперником, зрубати полегше грошей і більше ні про що не думати", - Рахман.

"Але, не думаю, що це буде дуже довго тривати. Всього один класний панчер здатний цю систему зруйнувати. Спочатку він розчистить всю цю муть, а потім на його прикладі з'являться послідовники. Але коли з'явиться такий молодий талант, я не знаю. Поки і близько не бачу", - наводить слова колишнього абсолютного чемпіона світу Sports.ru.