Українська правда

Повєткін вважає, що добре вивчив Кличка

Сергей Шемшученко — 3 липня 2008, 13:28

Обов'язковий претендент на титул чемпіона світу IBF у суперважкій вазі Олександр Повєткін заявив, що знає, як здолати чинного володаря чемпіонського титулу Володимира Кличка.

Олександр Повєткін. Фото boxnews.com.ua


Коментуючи вислови низки американських боксерів, що у Володимира "кришталева щелепа", Повєткін заявив:

"Спочатку до щелепи Кличка треба дотягнутися, а потім уже влучити. Треба передусім звернути увагу на його лівий джеб і удар правої прямої, яким він б'є дуже сильно. А в ближньому бою українець завжди притискає суперника до себе, сковуючи його дії. Все це у нього дуже добре відпрацьовано і зазвичай вистачає на весь бій. Повторюся, він ніколи не ризикуватиме і зі мною, думаю, працюватиме так само. Лівий джеб, права пряма, прагнутиме постійно тримати мене на дистанції. Але для того, щоб перемогти Кличка, потрібна не лише хороша фізпідготовка, а й моральна. Адже він - хитрий, небезпечний і досвідчений суперник".

Нагадаємо, поєдинок між Володимиром Кличком та Олександром Повєткіним має відбутися в кінці 2008 року. Представник промоутерської компанії "Sauerland Event" Хайко Маллвітц, який працює з росіянином, повідомив:

"Якщо ми отримаємо право на проведення цього бою, він відбудеться або в Німеччині, або в Росії. Але точно не в США".

Також Маллвітц висловив припущення, що призовий фонд зустрічі стане більший, ніж у бою українця з Султаном Ібрагімовим. Проте сума гонорару тримається в секреті.

До цього бою Кличко зустрінеться 12 липня в Гамбурзі з американцем Тоні Томпсоном, а Повєткін 19 липня в підмосковному Чехові проведе поєдинок з американцем Таурусом Сайксом.

korrespondent.net