Українська правда

Повєткін нав'яже Кличку ближній бій

Сергей Шемшученко — 2 грудня 2008, 12:26

Російський надважковаговик Алєксандр Повєткін у поєдинку з чемпіоном світу за версіями WBO і IBF українцем Володимиром Кличком збирається перемогти за рахунок ближнього бою і кількості ударів.

"Збираюся нав'язати українцю ближній бій. Головне, багато бити і влучати. Битися з ним на довгій дистанції - майже утопія", - розповів Повєткін про рецепт майбутньої перемоги над Кличком.

"Я вже давно психологічно налаштовуюся на бій з Володимиром. У будь-якому випадку я вірю, що рано чи пізно зустрінуся на рингу з Кличком-молодшим", - додав росіянин, що відмовився від бою з українцем через травму.

Повєткін припустив, що у бою Володимира Кличка проти Хасіма Рахмана може перемогти останній:

"У випадку, якщо переможе Рахман, менеджерам доведеться починати всі переговори спочатку, обговорювати деталі бою. З американцем теж постараюся нав'язати свою тактику", - сказав Повєткін.

"Головне, я горю бажанням стати чемпіоном світу", - цитує боксера газета "Новиє ізвєстія".

Нагадаємо, Алєксандр Повєткін мав провести бій проти Володимира Кличка 13 грудня цього року, однак відмовився, пославшись на травму. IBF зберегло за ним статус обов'язкового претендента і зобов'язала чемпіона світу Кличка зустрітися з Повєткіним до 13 вересня 2009 року.