Українська правда

Німці поки не пояснили, чому затримали Кличка

Сергей Шемшученко — 1 квітня 2009, 18:27

Міністерство закордонних справ України чекає від німецької сторони роз'яснень причин та обставин затримання в аеропорту Франкфурт-на-Майні (Німеччина) українського боксера Віталія Кличка.

"Ми чекає відповіді від німецької сторони на ноту нашого посольства в Німеччині з приводу роз'яснення причин та обставин затримання Кличка в аеропорту Франкфурт-на-Майні", - сказав прес-секретар МЗС України Василь Кирилич в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на питання щодо цього інциденту.

Кирилич також поінформував, що генеральний консул України у Франкфурт-на-Майні провів декілька зустрічей з працівниками митної служби для отримання інформації щодо цього інциденту.

Окрім того, Генеральне консульство України у Франкфурт-на-Майні надає адвокатам допомогу у вивченні правових підстав затримання українського боксера.

Нагадаємо, Віталій Кличко 25 березня був затриманий німецькими митниками в аеропорту Франкфурт-на-Майні. В українського боксера вилучили сумку та годинник.

Віталій Кличко має намір подати до суду на німецьку митницю.

Згодом посольство України в Німеччині направило ноту МЗС ФРН із проханням пояснити обставини і причини затримання українського боксера.