Українська правда

Котельник: У Майдани немає досвіду 12 раундових боїв

Сергей Шемшученко — 5 лютого 2009, 09:29

Чемпіон світу у молодшій напівсередній вазі за версією WBA українець Андрій Котельник (30-2-1, 13 KО) вважає, що відсутність у Маркоса Майдани (25-0-0, 24 KO) досвіду проведення 12-раундових поєдинків може зіграти з аргентинцем злий жарт.

"Досвід 12-раундових поєдинків дає боксеру насамперед психологічну перевагу. Дуже важливо розрахувати сили на повний бій. Тому у нокаутерів на кшталт Майдани проблеми виникають після шостого раунду. Вони думають: раз ми до цього моменту не послали суперника у нокаут, значить, щось не так", - сказав українець.

За словами Котельника, три роки тому він вже зустрічався зі схожим боксером, колишнім чемпіоном світу за версією WBC Джуніором Віттером, у бою за звання чемпіона Європи.

"До нашої зустрічі він років п'ять поспіль закінчував всі бої до шостого раунду. А коли в нашому бою йому це не удалося, він розгубився, не знаючи, що робити далі", - розповів чемпіон.

На думку Андрія Котельника, для боїв на такому рівні хоч би два-три рази потрібно пройти всі 12 раундів, "відчути дистанцію, суперника, свої сили".

"Лише тоді приходить упевненість, і ти відчуваєш готовність битися з будь-яким суперником: хоч нокаутером, хоч технарем, що швидкісним бійцем" - цитує Котельника Sportbox.ru.

Нагадаємо, бій Андрія Котельника та Маркоса Майдани відбудеться 7 лютого у Ростоці (Німеччина) в андеркарте поєдинку Руслана Чагаєва з Карлом Девісом Драмондом.