Українська правда

Котельник: Найважчий бій у мене попереду

Сергей Шемшученко — 12 лютого 2009, 20:57

Найважчий бій чемпіона світу Андрія Котельника ще попереду. Про це українець, який 7 лютого в німецькому Ростоці провів успішний захист свого титулу чемпіона світу за версією WBA у вазі до 63,5 кг проти аргентинця Маркоса Майдани, заявив в інтерв'ю виданню gazeta.ua.

"Один із найважчих. Найважчий у мене попереду. Вийшов бій не зовсім таким, як хотілося. Я не сподівався, що Майдана буде агресивний до кінця поєдинку. Ми планували спочатку його вимотати, а потім уже розбиратися. Але суперник виявився живучим, до останнього раунду махав руками. Іти в розмін із таким нокаутером занадто небезпечно", - сказав спортсмен.

Українець також вважає, що однозначно завдав більше ударів.

"Майдана багато ударів завдавав, але більшість із них були по захисту, по блоках. А мій кожен другий удар доходив до цілі. Був набагато точнішим за нього".

На думку нашого боксера, судді справедливо віддали йому перемогу.

"Головне, що я перший, хто виграв у Майдани. Довів, що є справжнім чемпіоном і не боюся нокаутерів", - наголосив чемпіон.

"Дехто каже, що я "плив" і можу впасти. Насправді він мене просто заштовхував. У дев'ятому раунді арбітр мав попереджати Майдану. Бив по потилиці, спині, штовхався, ліктями бив", - додав Котельник.

За словами чемпіона WBA, Майдана робив усе дозволене і недозволене, щоб закінчити бій достроково.

"Але такі варіанти не проходять, я не дав себе добити і знайшов сили витримати його напір і перемогти", - зазначив боксер.