Українська правда

Кличко завершив підготовку до бою з Томпсоном

Сергей Шемшученко — 4 липня 2008, 19:07

Чемпіон світу у версіях IBF/WBO/IBO у суперважкій вазі українець Володимир Кличко сьогодні завершив "активну" частину підготовки до наміченого на 12 липня поєдинку проти офіційного претендента на титул WBO американця Тоні Томпсона. До бою Володимир готувався у австрійських Альпах.

За цей час, окрім традиційної загальнофізичної підготовки, Володимир провів більше 110 повноцінних раундів спарингів, в яких в якості партнерів українця виступили американські суперважкоатлети Ті-Джей Вілсон (12-2, 8 нокаутів), Джонатан Хегглер (18-3, 13 нокаутів). Цікаво, що всі спаринг-партнери Кличко-молодшого, так само, як і його майбутній суперник, боксують в правосторонній стійці, а Вілсон і Хегглер володіють схожими з Томпсоном габаритами (їх зріст - 201 і 193 см відповідно, тоді як у Томпсона - 196 см).

Володимир Кличко, фото АР

Тренер Володимира Емануель Стюард лишився задоволений підготовчим процесом свого підопічного і заявив, що чемпіон перебуває у чудовій формі.

Не зважаючи на те, що дехто передбачає легку перемогу українця, поєдинок проти Томпсона ніяк не можна назвати прохідним вже хоча б тому, що подібних суперників, що поєднують в собі значні габарити і правосторонню стійку, у Володимира на професійному ринзі ще не було.

До того ж американець, на відміну від переважної більшості своїх колег, не робить гучних заяв з обіцянками неодмінно нокаутувати чемпіона, а спокійно чекає моменту виходу на ринг, що може свідчити лише про його упевненість у власних силах.

В суботу Володимир Кличко разом зі своєю командою повинен вилетіти з Австрії до Гамбурга, де 7 липня відбудеться прес-конференція, присвячена майбутньому поєдинку. Крім того, за декілька днів до бою відбудеться традиційне відкрите тренування за участю обох боксерів.

boxnews.com.ua