Українська правда

Кличко: Ми застрягли в Кінга, як кістка в горлі

Сергей Шемшученко — 8 березня 2010, 14:19

8 березня закінчується термін ультиматуму, який Віталій Кличко поставив росіянину Ніколаю Валуєву.

Якщо в Міжнародний жіночий день Російський Гігант не погодиться на умови Доктора Фауста - 2,5 мільйона доларів за вихід на ринг проти нього 29 травня в Гельзенкірхені, то Кличко оголосить ім'я нового суперника.

Про це, а також про свої стосунки з американським промоутером Доном Кінгом Кличко розповів в інтерв'ю Sportbox.ru.

Віталій, ще до початку переговорів з Валуєвим ви постійно твердили, що не хотіли б мати справу з Доном Кінгом. У вас ним якийсь конфлікт?

У Кінга ми застрягли, як кістка в горлі. Він завжди контролював важку вагу. Знаменита фраза Кінга: "У професійному боксі існує дві вагові категорії - важка вага і всі інші".

Однак важку вагу сьогодні контролюють брати Клички. І Кінг не може з цим змиритися. Він постійно працює над тим, щоб нас посунути. І в цій жорсткій боротьбі останній тиждень ми отримуємо систематичні перемоги.

Суперництво з Кінгом пов'язано з тим, що свого часу він прагнув підписати вас, але нічого не вийшло?

Можливо. Але краще про це запитати самого Кінга.

Нещодавно Валуєв звинуватив вас у тому, що ви пропонуєте йому певну суму за бій з вами, але в той же час не озвучуєте ту суму, яку заробите на цьому двобої. Не називаючи цифр, ця сума може бути більшою, ніж, приміром, від боїв з Гомесом або Джонсоном?

Поєдинок з Гомесом купив американський канал НВО. Провівши переговори про поєдинок з Валуєвим, ми отримали від НВО відмову, оскільки цей бій не цікавий американській публіці.

Думаю, що якщо Валуєв не погодиться, йому не скоро випаде можливість боксувати за звання чемпіона світу. Також не впевнений, що в нього взагалі буде можливість заробити ту суму, яку пропоную йому я.

Інакше кажучи, мотивувати Валуєва до бою з вами повинен чемпіонський пояс?

Так, але, як я бачу, для нього головне - гроші.

Однак багато хто вважає, що в даному випадку пояс є приємним доповненням, оскільки всі чекають битви гігантів. Наприклад, коли Ріккі Хаттон зустрічався з Менні Пакьяо, на кону стояв другорядний пояс IBO, але ажіотаж навколо бою, у тому числі і фінансовий, зашкалював.

Валуєв не може диктувати умови чемпіонові. Я пропоную йому суму і можливість боксувати за пояс, а він починає ставити свої умови. Якби він був чемпіоном світу, я би розглядав його пропозиції на паритетних умовах. Але на сьогодні він і не чемпіон світу, і навіть не офіційний претендент.

Але, все-таки, що вам цікавіше, бій з Російською Гігантом або ж чемпіонський пояс?

На сьогодні мені цікава зустріч з володарем чемпіонського поясу WBA Девідом Хеєм. Чекаючи цього бою, не хочу сидіти склавши руки, і під час цієї паузи, пов'язаної з проведенням Хеєм обов'язкового захисту проти Джона Руїсом, даю можливість боксувати проти мене Валуєву.

А якщо Руїс поб'є Хея?

Тоді буду боксувати з Руїсом. Мене цікавить не ім'я суперника, а пояс чемпіона світу.