Українська правда

Хей: Питання із Кличком закрите

Сергей Шемшученко — 6 січня 2011, 11:08

Чемпіон WBA Девід Хей розлютований, що бій з Володимиром Кличком пройде не 30 квітня, а дата бою перенесена на 2 липня.

"Кличко стверджує, що зустрінеться й зі мною із Чісорою, але це нісенітниця. Як можна повірити в те, що боксер, який провів лише один бій в 2009 році й два в 2010, зараз збирається провести два двобої з перервою у лише дев'ять тижнів? Бій проти мене - це найгрошовитіший, найважливіший і найнебезпечніший двобій у кар'єрі Володимира, це не якийсь "прохідний" бій. Через дев'ять тижнів після бою із Чісорою Володимир не стане проводити двобій ні з яким суперником, не кажучи вже про мене", - цитує боксера allboxing.ru.

Тепер, за словами Хея, йому буде складно організувати собі проміжний двобій. "Зараз мені доведеться шукати собі бій, тому що Амір Хан зайняв цей місяць (квітень - ред) своїм двобоєм. Очевидно, Володимир вважає, що я проведу бій у травні або червні, а потім зустрінуся з ним на початку липня. Це просто безглуздо".

За словами Хэя, черговий поворот у переговорах із Кличком розлютив його більше, ніж усі попередні, і тепер він хоче провести захист свого титулу, скорившись із тим, що бій із Кличком провести так і не вдасться.

"Якщо бій не відбудеться зараз, він не відбудеться ніколи, - заявив Хей, який має намір завершити боксерську кар'єру наприкінці цього року. - Питання із Кличком закрите. Я розумію, що можу піти з боксу наприкінці цього року з високо піднятою головою, знаючи, що я зробив усе, що було в моїх силах, щоб ці бої відбулися. У мене були визначальні двобої в першій важкій вазі, і я переміг найкращих у першій важкій вазі, але Володимир, без двобою зі мною, ніколи не може сказати, що він зробив те ж саме в суперважкій вазі".