Українська правда

Двоє українців у фіналі молодіжного Чемпіонату світу

Сергей Шемшученко — 7 грудня 2012, 11:09

У Єревані (Вірменія) визначилися усі фіналісти молодіжного чемпіонату світу з боксу.

Як інорфмує сайт ФБУ, одразу двом українцям вдалося потрапити до двадцятки найкращих боксерів світу і 7-го грудня вони вийдуть на ринг аби визначити ім’я найкращих у 2012 р.

На стадії півфіналів, де Україна була представлена двома боксерами, українцям Артему Соловйову та Олександру Хижняку вдалося показати неймовірно цікавий та змістовний бокс та у безкомпромісних поєдинках здобути перемоги та вийти до фіналу молодіжної світової першості.

Суперником Артема Соловйова (вагова категорія 69 кг.) по 1/2 стадії змагань був представник Туреччини – Осман Айдін. Здобувши заділ у два пункти у стартовому раунді, Олександру вдалося зберегти цю хитку, але все ж таки перевагу у два пункти до фінального гонгу. Підсумковий рахунок поєдинку 15:13.

У півфінальному поєдинку вагової категорії до 75 кг., де змагалися Олександр Хижняк (Україна) та представник Казахстану Дайлет Байгабатов, розклад сил у ринзі виглядав вже більш переконливо на користь нашого боксера. Зі стартових секунд першого раунду Олександру Хижняку вдалося одразу захопити ініціативу та не відпускати свого суперника до кінця зустрічі. Підсумковий рахунок13:5 на корить нашого боксера.

Таким чином, вже сьогодні Артем Соловйов та Олександр Хижняк вийдуть на ринг, де поборються за золоті нагороди молодіжного чемпіонату світу. Суперниками наших боксерів будуть Акмалбек Косімов (Узбекистан) та Магомед Мадієв (Росія) відповідно.