Українська правда

Дмитренко: Я українець і виступатиму за Україну

Сергей Шемшученко — 27 квітня 2009, 11:55

Боксер Олександр Дмитренко не збирається змінювати громадянство і виступати за Росію. Про це заявив сам боксер в інтерв'ю газеті "Експрес".

"Я виступатиму за Україну. Чого це я маю виходити на ринг під чужим прапором?! Я - українець! Хоч колись виступав за збірну Росії і виходив у ринг під прапором цієї країни. Так сталося, що в певний момент я не мав місця в українській збірній, тому змушений був переселитися до Росії. 2000 року на чемпіонаті Європи в Будапешті виступав за Росію і навіть переміг представника України", - сказав боксер.

"Не хочу нікого образити, але путівку у великий спорт дала мені Росія. Це я визнаю. Але це не означає, що я вважаю себе росіянином. Завжди виходжу з українським прапором, а перед моїми боями лунає "Ще не вмерли України". Так буде завжди. Українського паспорта змінювати не буду. Я - громадянин України", - цитує Дмитренка proboxing.com.ua.

Нагадаємо, на російському сайті Аllboxing.ru 12 квітня було розміщено інтерв'ю Олександра Дмитренка, де автор стверджував, що боксер ніколи не вважав себе українцем.