Українська правда

Бій Віталія Кличка і Девіда Хея відбудеться у червні 2009 року?

Сергей Шемшученко — 15 грудня 2008, 11:28

Колишній абсолютний чемпіон світу у першій важкій вазі британець Девід Хей домовився про проведення в Лондоні у червні наступного року поєдинку проти чемпіона WBC у надважкій вазі Віталія Кличка.

Про це британець повідомив в інтерв'ю британській радіостанції ВВС Radio 5, пише AllBoxing.ru.

За словами Хея, домовленість про бій проти Кличка-старшого була досягнута у минулі вихідні в Манхаймі, де молодший брат Віталія Володимир Кличко провів успішний захист своїх титулів IBF і WBO у поєдинку проти Хасіма Рахмана, а сам Хей був присутній на поєдинку як глядач.

"Ми сіли і обговорили суми, які задовольнили обидві сторони, і досягли угоди, - сказав британець. - Ми погодили умови, і тепер справа за малим. Ми сіли і домовилися - саме так і повинно бути в боксі".

Девід Хей також назвав Віталія найнебезпечнішим важковаговиком у світі.

"Він найнебезпечніший суперважкоатлет на планеті, людина, яка підштовхнула Леннокса Льюїса до завершення боксерської кар'єри. Я добивався цього поєдинку, і зараз Віталій хоче приїхати до Лондона для бою зі мною, - сказав Хей. - Я надзвичайно радий. Саме про це я завжди мріяв. Я переслідую найнебезпечнішу людину у світі".

Відзначимо, що під час післяматчевої прес-конференції у Манхаймі Віталію потрапив на очі колаж в журналі - Девід Хей з відрізаною головою Володимира Кличка. Це надзвичайно розлютило старшого брата, і він заявив, що британець зайшов надто далеко.