Українська правда

Провал української стрільби в естафеті

Сергей Шемшученко — 8 січня 2009, 19:45

Після третього третього та шостого місць наших чоловіків у естафетах на етапах кубку світу в австрійському Хохфільцені чотирнадцята позиція збірної України в Оберхофі виглядає нелогічно. Основною причиною провалу стала невдала стрільба В'ячеслава Деркача та Романа Прими, які бігли першими.

Після першої стрільби Деркач посідав п'ятнадцяту позицію із одним додатковим патроном, відстаючи від лідера лише на півхвилини. Однак уже друга стрільба принесла українцеві додаткове коло бігу - три промахи, сімнадцята позиція й більш ніж півтори хвилини відставання.

Роман Прима не зміг продемонструвати кращих результатів від В'ячеслава і уже на третій стрільбі припустився трьох промахів, відставши від лідера на 2 хвилини 51 секунду . Четверта стрільба - знову три додаткові, ще одне штрафне коло і вже 3.47 відставання.

На долю Олега Бережного та Андрія Дериземлі дісталося завдання покращити позицію команди, і вони з цим впоралися значно краще. Спортсмени продемонстрували не лише кращу стрільбу але й швидкість. Бережний на етапі показав 14 час при пустившись двох промахів на шостій стрільбі і передав естафету Дериземлі на 17 позиції.

Андрій Дериземля припустився по одному промаху на кожній стрільбі і зумів завершити гонку на чотирнадцятій позиції.

А перемогу сенсаційно здобула збірна Австрії, котра скористалася помилками росіян і німців у стрільбі.

1. Австрія 1.19.36.6 (0+12)

2. Росія + 8.7 (0+6)

3. Німеччина + 19.2 (1+9)

...

14. Україна + 5.22.7 (2+14)