Українська правда

Карленко: Наша команда досить сильна, щоб долати труднощі

Сергей Шемшученко — 10 січня 2011, 18:47

Збірним України з біатлону ще є куди рости і додавати - насамперед за рахунок психологічної впевненості.

Таку думку офіційному сайту Федерації біатлону України висловив головний тренер національних збірних Василь Карленко.

"Найголовніший плюс, який я для себе відзначив - це те, що ця команда досить сильна, щоб бути здатною долати труднощі", - сказав він.

"Навіть ті хвороби, які нас тут переслідували, і тимчасове зниження працездатності, яке природно настає після хорошого періоду виступів, - не вибили нас з колії", - додав він.

"Подивіться у загальний залік Кубка націй: жіноча команда друга, чоловіча - п'ята. Кожен відчуває плече товариша по команді", - продовжив Карленко.

"Звичайно, синхронізувати команду задовго до головного старту не можна, тому що високий ризик загальної невдачі. Але до Ханти-Мансійська ми постараємося привести всіх хлопців та дівчат до оптимального стану", - зазначив тренер.

"Поки у нас ще є деякі психологічні проблеми - ми не повинні втрачати ті позиції, яких ми досягаємо. Але ці складнощі, я думаю, ми незабаром зможемо подолати", - впевнений він.

"Я вже згадав про те, що у нас є присутнім синдром психологічної невпевненості. Я б цей резерв оцінив у 10-15%. І ось саме цей негативний фактор нам в першу чергу треба зараз побороти", - заявив Карленко.

"Нам зараз чекають два непростих етапи. У Рупольдінгу до непростої трасі додається досить складна змагальна програма, в Антхольці головна складність - переїзд на висоту 1600 метрів", - розповів він.

"Але на такі питання я відповідаю традиційно: у нас буде хороший результат. Я в цьому абсолютно впевнений. І хотілося б, щоб на це сподівалися і вболівальники", - резюмував він.