Українська правда

Дериземля: Корейський чемпіонат світу - суцільна плутанина

Сергей Шемшученко — 18 лютого 2009, 16:13

Андрій Дериземля, лідер чоловічої збірної з біатлону, результати гонки переслідування якого 15 лютого журі ледь не змінило, позбавивши нашого спортсмена сьомого місця, розповів про причини скандалу на чемпіонаті світу.

"Я беру участь у чемпіонатах світу з 1997 або з 1998 року (засумнівався). Перший раз їздив на світову першість ще перед Олімпіадою в Нагано. Просто не у всіх гонках виступав. Корейці, звичайно, всіх переплюнули в поганому сенсі цього слова. Суцільна плутанина. Траса і в індивідуальній гонці виявилася жахлива. Хоча вночі була мінусова температура і гармати працювали. При такій кількості снігу можна було підготувати трасу краще. Хоча і це вже добре в порівнянні з тим, що було у переслідуванні, і надто у спринті.

Після фінішу до мене підійшов Алєксандр Тіхонов (перший віце-президент IBU - ред.). А коли я перевдягаються, його слова підтвердили вже й наші тренери. Траса незрозуміла, а в тому місці взагалі нічого не було розмічено. Ос, Ханеволд та Чудов все-таки зорієнтувалися. Я стартував в одній секунді від словенця та американця. Вони поїхали на місток, і я за ними. Потім, коли вже пройшли 16-й і 17-й номери, організатори повністю перекрили міст. До того ж побіг кореєць і почав направляти спортсменів.

У мене і думки не було, що можна йти по-іншому. Фішка валялись з лівого боку, ледь закриваючи маленький шматочок мосту. Ніде на етапах Кубка світу не залишають коридор, якщо туди не треба їхати.

Ми одягнули номери й чекали нагородження. Якщо чесно, всі були впевнені на 99 відсотків, що остаточним визнають перший варіант протоколу. Все-таки, були більше винні організатори, а спортсмени жодної переваги через помилку не отримали.

Я не хвилювався. Але коли представник IBU оголосив, що всім порушникам додали по хвилині, відчув розчарування. Коли на дистанції викладається, борешся за кожну позицію, а тебе раптом зсуває на десяте місце, і ти опиняєшся нижче тих людей, яких обігнав, стає прикро.

Я не дуже розчарувався, сьоме місце - це все-таки не медаль. Але всередині залишився гіркий осад".

За матеріалами "Спорт-Экспресс в Украине"