Українська правда

Чемпіонат світу. У мас-старті Віта Семеренко зупинилася за крок від бронзи

Сергей Шемшученко — 22 лютого 2009, 11:05

Після проваленої вчорашної естафети у сьогоднішньому мас-старті від українських дівчат особливо ніхто нічого не очікував. так, бриніла надія, що хтось зможе поборотися хоча б за місце у п'ятірці-десятці. Але, щоб так!

Напевне, правильно зробили тренери, що зняли команду з жіночої естафети. Тим самим, давши українкам відпочити. І цей відпочинок пішов на користь. Сестрам Семеренко - точно. Віта взагалі не припустилася жодного промаху, Валя також добре йшла, але відверто провалила останню стрільбу.

Після першої стрільби, на яких сестри не допустили промахів, Валя йшла на сьомому місці, Віта - тринадцятому, Оксана Хвостенко, маючи вже промах у пасиві, - двадцятому. Семеренко тримали хороший темп і перед другою стрільбою покращили свої позиції - Валя стала четвертою, а Віта - десятою. А після другого рубежа Валя піднялася на другу позицію, а Віта - на шості.

У швидкості Семеренко дещо програвали своїм суперницям, але все компенсувалося стрільбою. На третьому вогневому рубежі Валя припустилася промаху і вимушена була бігти штрафне коло. Вийшла з цього кола Валя відразу за своєю сестрою. Третє та четверте місце в українок давали надію на першу медаль у Кореї. Хвостенко на той час була двадцять першою з дврма промахами.

Останню свою мішень Віта закрила і пішла у гонку третьою, а от Валя провалила - три промахи і боротися за медаль вона вже не могла. Основна боротьба за третю позицію розгорнулася між Вітою Семеренко та шведкою Хеленою Йонссон. І цю боротьбу українка програла... Маючи перевагу у декілька секунд, Віта у підсумку поступилися двадцятьма.

Тепер останній шанс здобути медаль на Чемпіонаті світу матиме чоловіча збірна в естафеті.

Чемпіонат світу

Пхенчхан, Південна Корея

Жінки

Мас-старт

1. Ольга Зайцева (Росія) - 34:18.3 (0+0+1+1 промахів)
2. Анастасія Кузміна (Словаччина) - +7.5 (0+0+1+1)
3. Хелена Йонссон (Швеція) - +12.3 (0+0+1+1)
4. Віта Семеренко (Україна) - +34.6 (0+0+0+0)
5. Андреа Хенкель (Німеччина) - +35.2 (0+0+2+2)

...16. Валя Семеренко - +1:37.0 (0+0+1+3)
21. Оксана Хвостенко - +2:11.5 (1+0+1+0)