Українська правда

Без Хвостенко українки в естафеті стали п'ятими

Сергей Шемшученко — 14 січня 2009, 20:36

Жіноча естафетна команда України з біатлону у складі Валі Семеренко, Олени Підгрушної, Віти Семеренко та Людмили Писаренко стали п'ятими на п'ятому етапі Кубка світу в німецькому Рупольдинзі.

Невдалою виявилася для українок естафета на п'ятому етапі Кубка світу. Без Оксани Хвостенко, яка захворіла напередодні стартів, наші співвітчизниці не змогли порадувати п'єдесталом. Саму Оксану замінила Людмила Писаренко, якій доручили бігти останньою.

Першою у гонку вирушила Валя Семеренко. І якщо першу стрільбу Валя відстріляла вдало і довгий час очолювала гонку (перегнала її представниця Фінляндії перед другою стрільбою), то стрільба стоячи не вдалася - використані три додаткові патрони і коло штрафу. І посідала Семеренко після своїх вогневих рубежів дев'яте місце. Щоправда, у швидкості Валя переважала своїх суперниць і естафету передала сьомою.

Олена Підгрушна, яка отримала естафету від Валі, як завжди стріляла добре (лише один додатковий патрон на стрільбі стоячи). Але швидкості знову не вистачило молодій українській біатлоністці. У підсумку естафету вона передала десятою, хоча після першої своєї стрільби була сьомою.

Віта Семеренко, третій номер, пробігла свою частину дистанції відмінно. І навіть один промах на стрільбі стоючи, не завадив піднятися їй на п'яту сходинку. На передачі естафети Віта поступилася лише двома секундами китаянкам, які йшли четвертими.

Дебютантка кубкової естафети Людмила Писаренко мала більш ніж сорок секунд запасу перед шостим місцем. На нього вона так і не спустилася, але і піднятися вище не змогла. Людмила використала три додаткових патрони, так як і китаянка, але у швидкості перевага була на боці азіатки.

А перемогу здобули господарки траси - німкені. Другими стали росіянки. Третіми - представниці Швеції.

Рупольдинг (Німеччина)

Жіноча естафета 4 по 6 км

1. Німеччина - 1:16.41.2 (0+6)

2. Росія - +37.5 (0+4)

3. Швеція - +56.5 (0+5)

4. Китай - +2:21.1 (0+14)

5. Україна - + 2:57.7 (1+8)