Українська правда

Жіноча збірна України зіграє у додатковому раунді до чемпіонату Європи-2011

Сергей Шемшученко — 7 вересня 2010, 09:30

ФІБА-Європа змінює систему змагань чемпіонату Європи з баскетболу серед жінок.

Кількість учасників його фінальної частини й надалі складатиме 16 команд, однак поділ на Дивізіони "А" та "B" відтепер скасовано, пише сайт ФБУ.

Враховуючи внесені зміни, за путівку на Євро-2013, починаючи з літа 2012 року, боротимуться всі європейські національні жіночі збірні.

Окрім того, через скасування турніру за виживання вирішено збільшити кількість команд-учасниць додаткового кваліфікаційного турніру до чемпіонату Європи 2011 року до десяти.

Таким чином, усі десять збірних, які не потрапили на континентальну першість за підсумками літньої кваліфікаційної кампанії (Італія, Бельгія, Нідерланди, Сербія, Румунія, Болгарія, Угорщина, Фінляндія, Україна та Німеччина), будуть поділені на дві групи по п'ять команд у кожній і зіграють у турнірі, що відбудеться в одній із країн-учасниць наступного року, незадовго до початку Євробаскету.

Переможці груп розіграють додаткову, шістнадцяту, путівку на Чемпіонат Європи у матчі, який відбудеться у Польщі за три дні до старту Євро-2011.

Тим часом, матчі Дивізіону "В", зіграні влітку 2011 року, будуть використані для визначення посіву команд до кваліфікації на чемпіонат Європи 2013 року.