Українська правда

Євроліга. Став відомий склад учасників сезону-2011/12

Сергей Шемшученко — 20 червня 2011, 20:14

Україну у розіграші Євроліги сезону 2011/12 ймовірно буде представляти лише київський "Будівельник".

Про це стало відомо після того, як офіційний сайт Євроліги опублікував практично повний склад учасників турніру в найближчому сезоні.

На даний момент відомий 21 учасник групового турніру. У це число потрапили 12 клубів, визнаних грандів, за підтвердженою трирічної ліцензії А.

Ними стали: "Басконія", "Реал", "Барселона", "Унікаха" (всі - Іспанія), "Сієна" (Італія), "Ефес Пілсен" "Фенербахче" (обидва - Туреччина), ЦСКА (Росія), "Маккабі" Т-А (Ізраїль), "Панатінаїкос", "Олімпіакос" (обидва - Греція) і "Жальгіріс" (Литва).

Ще одну ліцензію має "Віртус" Р (Італія), котрий невдало виступив у своєму національному чемпіонаті в цьому сезоні. Цю ліцензію повинна підтвердити Генеральна асамблея Євроліги.

За ліцензією B, видаваної клубам, які досягли найкращих результатів у своїх національних чемпіонатах, в Євролігу потрапили 8 наступних клубів "Нансі" (Франція), "Партизан" (Сербія), "Кроація" (Хорватія), "Олімпія" (Словенія) "Бамберг" (Німеччина), "Проком" (Польща), "Більбао" (Іспанія), "Канту" (Італія).

Нарешті, ліцензія З видається переможцю Кубка Європи, і належить казанському УНІКСу.

Ще два місця в Євролізі отримають два переможці кваліфікації, яка в найближчому сезоні буде проводитися у вигляді двох "Фіналів восьми".

З 16-учасниць цієї стадії команд 13 отримали в ній місця за підсумками національного відбору. Ними стали "Хімки" (Росія), "Шоле", "Гравлен" (обидва - Франція), "Банвіт" (Туреччина), "Будівельник" (Україна), "Німбурк" (Чехія), "Галатасарай" (Туреччина) "Будучность" (Чорногорія), "Крка" (Словенія), "Летувос Рітас" (Литва), ПАОК (Греція), "Шарлеруа" (Бельгія) і ВЕФ (Латвія).

Ще три команди мають стати володарями запрошень wild card. Вже відомо, що за одним з них в турнірі візьме участь французький "Віллербанн". Ще одне місце в турнірі повинен був отримати нідерландський "Лейден", але він від виступів відмовився.

Клуб, який його замінить, і ще один wild card визначаться найближчим часом.

Жеребкування кваліфікації та групового етапу Євроліги пройде 7 липня в Барселоні, інформує sport-express.ru.