Українська правда

Волков розповів про зміни у підготовці молодіжних збірних

Сергей Шемшученко — 23 листопада 2012, 09:52

На засіданні Президії Федерації баскетболу України, що вдбулося у Києві, значна увага була приділена підготовці молодіжних збірних України.

Про це повідомив офіційному сайту ФБУ президент Федерації баскетболу України Олександр Волков.

"Ми обговорили дуже важливі для Федерації питання – це питання підготовки всіх збірних команд України. Якість підготовки щороку покращується, однак усе одно є критерії, яким потрібно приділити увагу задля того, щоб не відставати від тенденцій розвитку дитячого, юнацького та дорослого баскетболу, які існують у Європі", - сказав він.

"Сьогодні в підготовку всіх збірних вкладаються значні кошти, створено хороші умови, виникає запитання: що ще потрібно змінювати для покращення результатів. Потрібно проводити цілорічну підготовку, особливо молодих баскетболістів – 16-річних, 18-річних", - продовжив Волков.

"Ми ухвалили рішення, що збірна 14-річних баскетболістів буде в рамках Федерації готуватися протягом року для того, щоб до команд U16 приходили гравці з певним досвідом, з підготовкою, з розумінням, що таке національна збірна", - резюмував він.

За його словами, питання призначення тренерів збірних команд України відкладено на місяць, оскільки попередньо треба узгодити систему підготовки всіх збірних з 14-ти до 20-ти років.

Буде створено робочі групи, котрі внесуть відповідні пропозиції, і вже на базі цих пропозицій буде затверджено тренерів у всіх вікових категоріях.