Українська правда

Центровий "Дніпра" запрошений до літнього табору НБА "Баскетбол без кордонів"

Сергей Шемшученко — 11 серпня 2011, 14:32

Центровий баскетбольного клубу "Дніпро" та юніорської збірної України Володимир Герун запрошений до літнього табору НБА "Баскетбол без кордонів", який у ці дні відбувається у столиці Словенії Любляні.

Про це повідомляє прес-служба дніпропетровського клубу.

До табору запрошено 50 найкращих молодих гравців Європи з 25 країн. Володимир став єдиним гравцем з України, який отримав запрошення взяти участь у цьому таборі. Тренують і проводять семінари для них 11 знаменитих баскетболістів, вихідців із колишньої Югославії, серед яких є справжні зірки НБА - Владе Дівац, Діно Раджа, Рашо Нестреровіч, Бруно Шундов та інші.

Кожного дня юні спортсмени отримують як теоретичні, так і практичні знання. Їх розпорядок дня розписаний по хвилинах, і кожен день насичений різноманітними заходами. Молодим баскетболістам розповідають про спортивну етику, питання покращення та збереження здоров'я, про важливість прийняття рішень не тільки на майданчику, а й за його межами, про психологічну стійкість і відповідальність за кожну свою дію.

Табір НБА "Баскетбол без кордонів" проходить у Любляні вже вдесяте, й запрошення Володимира Геруна виглядає абсолютно логічним після його чудового виступу на юніорському Чемпіонаті Європи в Польщі, де український "бігмен" став третім бомбардиром першості, другим "ребаундером", а також найкращим за блок-шотам і кількістю дабл-даблів.