Українська правда

Суперліга-2010 під питанням?

Сергей Шемшученко — 9 травня 2009, 14:32

XIХ Чемпіонат України може не відбутися.

Через світову кризу кілька команд української суперліги зазнають проблем з фінансуванням. Участь цих команд в Чемпіонаті України сезону 2009/10 залишається під великим питанням.

Враховуючи той факт, що чиновники ФБУ і УБЛ ніяк не можуть прийти до загального думки щодо злиття двох чемпіонатів в один, у достатню кількістю учасників не доводиться вірити.

До того ж, ситуацію загострив президент Російської федерації баскетболу Сергій Чернов. У своєму інтерв'ю агентству DBK-sport він поділився тим, як йдуть справи з проектом Єдиної ліги ВТБ.

"Що стосується проекту Єдина ліга ВТБ, то, незважаючи на фінансову кризу, робота в цьому напрямку триває, і виконавчий директор змагань Андрій Широков вже провів переговори з потенційними учасниками на майбутній рік. Від усіх отримано підтвердження про участь", - сказав він.

Чернов додав, що зацікавився проектом і титульний спонсор ліги.

"Ми припускаємо, що перехід до останнього етапу проекту, коли ліга стане повністю самостійною, може статися набагато раніше намічених термінів. Адже в країнах колишнього СРСР команди зазнають ще більше фінансових труднощів і рівень національних першостей падає. Їм просто необхідний конкурентноздатний, збалансований турнір", - зазначив президент Російської федерації баскетболу.

basket.com.ua