Українська правда

Шишкаускас визнаний кращим баскетболістом Євроліги

Сергей Шемшученко — 4 травня 2008, 13:36

Литовський форвард московського ЦСКА визнаний керівництвом баскетбольної Євроліги найціннішим гравцем (MVP) турніру. Також він включений до символічної збірної сезону-2007/08 разом зі своїм одноклубником, американським захисником Траджаном Ленгдоном.

Шишкаускас протягом сезону здобував у середньому 14 очок за гру і робив 3,2 підбирання.

Варто відзначити, що литовець входить до числа претендентів і на звання кращого гравця "Фіналу чотирьох" Євроліги, що проходить у Мадриді. Шишкаускас допоміг ЦСКА пробитися до фіналу турніру. У півфіналі армійці узяли верх над іспанським "Таугресом" і тепер сьогодні, 4 травня, у вирішальному матчі зіграють з ізраїльським "Маккабі".

Перша символічна збірна Євроліги. Фото Euroleague basketball

Відзначимо, що окрім гравців ЦСКА до символічної збірної турніру увійшли американський захисник італійської "Сієни" Террелл Макінтайр, форвард "Маккабі" Терренс Морріс і бразильський центровий "Таугреса" Тіаго Спліттер. У другу символічну збірну були обрані розігруючий ЦСКА Теодорос Папалукас, захисники "Сієни" і "Маккабі" Бутсі Торнтон і Йотам Гальперін, а також центрові "Сієни" і "Партизана" Кшиштоф Лавриновіч і Нікола Пековіч.

За матеріалами Lenta.Ru