Українська правда

Неруш повернувся до "Будівельника"

Сергей Шемшученко — 11 листопада 2008, 09:52

Новий тренер "Будівельника" Рімантас Грігас хоче повернути до лав киян випробуваного бійця "будівельників" Олександра Неруша.

Про це повідомляє Українська баскетбольна ліга.

Тренер уже розпочав кадрову пербудову, відіславши з України американського центрового Скотта Меррітта.

Цей сезон Олександр неруш починав у суперліговському "Пульсарі", проте, не вдоволений ігровим часом, що надавався йому в Рівному, Неруш (1983, 194), вирішив розірвати відносини з командою, і за згодою обох сторін покинув "Пульсар". Олександр мав пропозиції працевлаштування від кількох клубів УБЛ і Суперліги, але вирішив прийняти запрошення рідного "Будівельника", за котрий, до переїзду в Рівне, грав протягом всієї кар`єри.

Дебют Неруша у команді Грігаса виявився більш ніж вдалим - в принциповому поєдинку проти "Черкаських мавп" тренер ризикнув випустити Олександра у вирішальні хвилини матчу, коли черкащани саме наздоганяли суперника в рахунку. Неруш відмінно влився в побудови оновленої команди, і, самовіддано відпрацювавши в захисті (2 підбирання, 2 перехоплення 4 очки і 3 фоли суперника), допоміг своєму клубу отримати сенсаційну перемогу. Ну а епізод, коли захисник обіграв двох опонентів і віддав результативну передачу на Де Грота став окрасою всього матчу.