Українська правда

"Дніпро-Азот" підписав американського захисника-хулігана

Сергей Шемшученко — 19 серпня 2012, 21:15

Четвертим легіонером "Дніпро-Азоту" став американець Ерік Девендроф (25 років, 193 см), здатний зіграти на позиціях першого і другого номера.

Девендорф 4 роки відіграв за університет Сиракьюз, на останньому курсі якого набирав по 15,9 очка і 3,0 передачі в середньому за гру.

Закінчення університету для нього було затьмарене інцидентом, в якому Девендорф вдарив в обличчя студентку. Університетська комісія покарала його за це вироком (40 годин громадських робіт), до виконання якого він не міг грати в баскетбол.

Професійну кар'єру Девендорф почав в D-лізі, але по ходу сезону перейшов в новозеландський "Вайкато Пістонс". Там він відіграв лише два місяці, після чого був відрахований з команди за участь в бійці в барі, після якої він опинився у в'язниці. Сезон він закінчував в іншій команді новозеландської ліги "Веллінгтон Сейнтс", де набирав по 23,1 очка в середньому за гру.

Наступний сезон Дефендорф починав в австралійському "Мельбурн Тайгерс", а закінчив у клубі другого турецького дивізіону "Торкі Сельчук Універсітесі", за який провів всього одну гру і набрав у неї 22 очки і 5 підбирань. Це єдиний європейський досвід Девендорфа.

У минулому сезоні він виступав в D-лізі за "Айдахо" і "Ріно", і набирав по 9,9 очка і 1,0 передачі в середньому за гру, пише basket-planet.com.