Українська правда

Дмитро Забірченко тренується в "Будівельнику"

Сергей Шемшученко — 23 листопада 2009, 15:29

Гравець національної збірної України Дмитро Забірченко, який починав цей сезон у складі БК "Донецьк", і нещодавно отримав статус вільного агента, зараз тренується з основною командою "Будівельника".

У минулому сезоні у складі БК "Донецьк" Забірченко був одним з найкращих гравців захисного плану Суперліги. Наставник "Будівельника" Рімантас Грігас прокоментував появу Забірченко в інтерв'ю офіційному сайту клубу.

"Для нас найголовніше, що Дмитро - українець. У минулому сезоні я багато спостерігав за ним. Він наполегливий, багато бореться - такими гравцями не можна розкидатися. А крім того, він грав за "Будівельник". Ми переглянемо його, можливо підпишемо", - каже тренер.

"Думаю, у наступному році кількість легіонерів ще більше зменшиться, їх не повинно бути стільки в клубах, якщо ми хочемо підняти рівень українського баскетболу. Тому я хочу подивитися, як Дмитро буде почувати себе в команді, і хочу бачити його в "Будівельнику". Для мене важливо, що він молодий. До речі, ми маємо на прикметі ще кілька гравців 23-25 років, які в найближчі 3-4 роки могли б принести користь клубу", - розповів Грігас .