Українська правда

"Черкаські мавпи" презентували новий склад

Сергей Шемшученко — 2 вересня 2008, 18:18

Сьогодні 2 вересня у палаці спорту "Будівельник" була презентована баскетбольна команда "Черкаські Мавпи" нового складу.

Захід було відкрито новим танцювальним номером красунь з групи підтримки, після чого дівчата вишикувалися у живий коридор для зустрічі головних дійових осіб, котрі не змусили присутніх чекати.

Гостями стали представники виключно всіх видань черкаської преси, знімальні групи місцевих та всеукраїнських каналів, деякі партнери Клубу, а також найвідданіші фани, що викроїли у робочому графіку час для зустрічі з "Мавпами".

Після того, як гравці вишикувалися на майданчику, до слова був запрошений генеральний директор Клубу Кирило Погостінський.

"Я вдячний чисельним представникам ЗМІ, за їх увагу до життя та подій у нашій команді!

Невдовзі стартує новий сезон, до якого ми планово готуємося.

Днями команда повернулася з двотижневого тренувального збору у Болгарії, де було зіграно два контрольні матчі з сильною командою Балканської ліги у яких ми перемогли. Слід зазначити поважну причину, з якої сьогодні відсутній головний тренер. Йовіца Арсіч є наставником національної Збірної Македонії і саме у цей період відкликаний до неї. На цього досвідченого тренера, ми покладаємо чимало надій та відповідальності. Зараз ми з ним розглядаємо кілька кандидатур серед іноземців на позицію третього номера."

Наступним слово тримав другий тренер команди Володимир Холопов. Саме він з Євгеном Мурзіним, якого запрошено на роботу до "Черкаських Мавп", займаються передсезонною підготовкою гравців за програмою, що попередньо була написана Йовіцою Арсічем.

"Ходом проведення підготовки в цілому задоволений. Комплектація цього року також досить непогана. Гравці вже зараз демонструють гарну взаємодію, а з появою харизматичного лідера ми матимемо повноцінний склад і цілком зможемо боротися за першість серед українських Клубів."

Після оприлюднення амбіційних планів, був оголошений новий капітан команди, яким став Олексій Полторацький. Це рішення було авторитарно прийнято головним тренером, до того як команда повернулася в Україну. Йовіца Арсіч це пояснив наступним чином: "В українській команді капітан має бути українцем. Я вважаю, так буде правильно особливо в очах інших українців у команді. Олексій є досвідченим гравцем і тому заслуговує на данину у карьері.

Попри це, можу відверто сказати, що капітанство забов'язує гравця бути позитивним прикладом як на майданчику, так і у загальній дисципліні. Тому якщо трапиться бодай один інцидент, чи буде невиправдана кількість порушень, Полторацький позбудеться не лише капітанського статусу, а й роботи в Клубі." Коментарі тренер дав жартуючи, але з цілковитою серйозністю своїх намірів.

Сам же новообраний капітан схоже не очікував таких подій і досі тому трохи дивується. Його товариші по команді на новину відреагували спокійно та не висловилися проти того. Баскетболісти все ж таки мали таку можливість, оскільки тренер Холопов віддав належне принципам демократії, і запитав про загальну згоду.
"Мені приємно таке визнання. Я буду робити все, аби бути гідним. Дякую тренерам та хлопцям з якими складаються гарні стосунки і здоровий клімат у команді."

Олексію Полторацькому дістався 17 ігровий номер на майку. Інші гравці розподілили номери наступним чином: американський захисник Боббі Діксон №4, захисник Фелікс Коядінович №5, форвард Владіслав Драгойловіч №6, тогорічний гравець дублю молодий форвард Максим Козловець №7, форвард Віталій Коваленко №8, захисник Євген Аннєнков №10, захисник Павло Рєвзін №12, форвард Юрій Лохманчук №13, форвард Станіслав Сокур №14, сербський центровий Міл'ян Пуповіч №15, молодий центровий Максим Пархоменко №16.

На завершення презентації (чи знаменний початок нового старту) баскетболісти провели обстріл корзини м'ячами. Звичайно в 10!

Щодо нового сезону Михайло Бродський висловився ще 7 червня у Черкасах на прес-конференції присвяченій фестивалю "Свято Баскетболу": "Гроші будуть. Бюджет команди буде приблизно на рівні минулого року.

Допомагати баскетболу стає модним в Черкасах, і це не може не радувати. Черкаси не є депресивним регіоном. Це місто, що посміхається, місто успіху."

Почесний президент БК Сергій Одарич: "Якщо говорити про минулий сезон, то він був складним для "Черкаських Мавп". Я вважаю, що були допущені деякі помилки на початковому етапі у підходах до формування команди. В результаті нам довелося змінити головного тренера та по ходу вносити корективи у гру, змінювати команду.

Тому "Мавпи" нас не дуже порадували у сезоні 2007/2008. Сподіваюсь, що ситуація виправиться у новому сезоні."

mavpabasket.com