Українська правда

"Черкаські Мавпи" підсилилися американським форвардом

Сергей Шемшученко — 26 лютого 2009, 18:15

В останній перед трансферним дедлайном день "Черкаські Мавпи" підсилилися американським форвардом Антоніо Грантом (1976, 196), який більшу частину цього сезону провів у складі хорватського "Спліту".

Свою кар'єру цей наддосвідчений гравець починав у команді університету Південної Кароліни (NCAA), і кілька сезонів погравши у мінорних лігах США (встигши стати чемпіоном NBDL-2002 з "Чарльстон Лоугаторс"), переїхав до Європи.

Першими клубами Гранта в Старому Світі стали литовські "Шілут" і "Невежіс", кольори котрих він захищав в сезоні 2003-2004. Наступний сезон американець зустрів в складі "Нептунаса", ставши головним забивалою команди - з показником 19,5 очок за гру Грант був третім бомбардиром чемпіонату Литви, і другим ребаундером, збираючи а матч в середньому 7 відскоків. А крім того, прийнявши участь в Матчі зірок литовської ліги, Антоніо переміг в SlamDunk Contest-2005.

Восени 2005 року Грант переїхав до пітерського "Спартака", але, не закріпившись в російському клубі, згодом перебрався до французького "Шоле", де провів півтори роки. Минулий сезон Грант відіграв за "Шяуляй", досить корисно діючи на всіх трьох фронтах - в Балтійській Лізі, чемпіонаті Литви і Кубку УЛЄБ, де він набирав в 10 матчах в середньому 16 очок при 5 підбираннях.

Цього сезону в складі "Спліту" в Адріатичній Лізі форвард набирав 13,5 очок, роблячи 4,5 підбирань.

ukrbl.com