Українська правда

Чемпіонат України (жінки). "Козачка" виявилася сильнішою за "Тім-Скуф"

Сергей Шемшученко — 7 листопада 2008, 12:36

Баскетбольний клуб "Козачка-ЗАлК" здобув третю перемогу у сезоні, перегравши на своєму майданчику чинних чемпіонок країни київський "Тім-Скуф" з рахунком 89:72.

Команди розпочали гру на рівних: підсумком перших чотирьох хвилин поєдинку стала нічия 10:10. Після цього господарі додали обертів, зумівши здобути 12-очкову перевагу перед перервою. Під час цього ривку невтримною була Ірина Бірюк, що здобула 11 очок у десятихвилинці.

Після цього "Козачка" лише збільшувала свою перевагу. Окрім Бірюк, що набрала 23 очки, 5 підбирань та 7 передач, не менш вагомий внесок у командну скарбницю зробила і новачок команди з Запоріжжя нігерійка Чаріті Егенті. На її 29 очок за 27 хвилин (10 з 14 реалізованих кидків з гри та 7 з 9 штрафних) при шістьох відскоках "Тім-Скуф" відповіді знайти на зміг.

Євгенія Шаровка закінчила гру з 22 балами та 8 підбираннями за "Тім-Скуф".

"Ключовим у цій грі стало те, що ми відірвалися у кінцівці першої чверті та спромоглися збільшити перевагу у другій, - сказав після матчу тренер "Козачки" Юрій Велігура. - Мені сподобалися молоді гравці суперниць, особливо розігруюча Євгенія Шаровка.

В нас стабільно зіграла Бірюк. Добре виглядала і Егенті, яку ми підписали у останню мить, не знаючи про неї зовсім нічого. Поки що вона нас влаштовує, особливо її гра у нападі. Ми її доволі часто загравали, адже до цього присвятили декілька тренувань по налагодженню комбінаційної гри з нею.

Мене радують три перемоги на старті сезону. В нас не було жодних передсезонних спарингів, тому ці три гри чемпіонату та одна у Балтійскій лізі - це вся наша ігрова практика. Ще є над чим працювати, особливо у захисті, тому будемо додавати".

ukrbasket.net