Українська правда

Чемпіонат України (жінки). "Козачка" перемогла "ТІМ-СКУФ", а "Олімп" - "Чайку"

Сергей Шемшученко — 22 грудня 2008, 09:15

Вища ліга

Жінки

Спарений тур

Третій ігровий день

"Козачка" - "ТІМ-СКУФ" 105:89

"Олімп-НАЕК" - "Чайка" 86:77

Триденний марафон у жіночій Вищій лізі завершився матчами між "ТІМ-СКУФом" і "Козачкою-ЗАлК" та "Олімпом-НАЕК" і МБК "Чайка".

У першому матчі тріумфувала "Козачка", обігравши киянок з рахунком 105:89.

Одразу чотири баскетболістки у складі запорізького клубу продемонстрували яскраву гру: Наталія Ісаченко здобула 23 пункти, додавши до них 5 результативних передач і 6 підбирань, Наталія Сільянова відзначилася 22-ма очками, 9-ма передачами і 5-ма підбираннями, на рахунку Катерини Римаренко 21 пункт і 4 підбирання. Але "зіркою" вечора стала Егенті Чаріті - її надзвичайна гра принесла команді 26 очок, до яких баскетболістка додала 3 передачі й 12 підбирань.

У складі "ТІМ-СКУФу" найрезультативнішими стали Ольга Мазніченко, показники якої складають 23 очки й 6 підбирань, і Яна Шкарпета - 22 пункти, 5 передач, 3 перехоплення, 5 підбирань. 19-ма очками й 4-ма передачами за київську команду відзначилася Євгенія Шаровка.

"Олімп-НАЕК" у доволі рівному поєдинку виявився сильнішим за бердянську "Чайку" - 86:77. Першу десятихвилинку команди завершили з нічийним рахунком, причому, Анна Степанова за цей проміжок часу здобула для "Чайки" 13 із 15-ти командних очок. У другій - на 2 пункти вперед вирвалися баскетболістки "Чайки". Вони ж святкували перемогу по завершенні третьої десятихвилинки. В останній чверті "Олімп" різко вирвався вперед завдяки двом влучним 3-х очковим кидкам Тетяни Бєлозьорової, довівши матч до переможного для себе рахунку.

Тетяна Шніпор із 21 здобутим очком й Оксана Буряк, на рахунку якої 20 пунктів, 3 передачі та 4 підбирання, стали кращими у складі команди-переможниці. За МБК "Чайка" чудовий матч провела Анна Степанова - 26 пунктів, 2 передачі, 5 відскоків. По 20 очок додали Вікторія Шматова та ірина Расторгуєва.

За матеріалами ukrbasket.net