Українська правда

Чемпіонат УБЛ. "Політехніка" на останніх секундах поступилася і Одесі. Усі результати 2-ого туру

Сергей Шемшученко — 6 жовтня 2008, 08:23

УБЛ

2-ий тур

"Черкаські мавпи" - "Дніпро" 98:57

"Грифони" - "Говерла" 73:65

"Будівельник" - "Ферро-ЗНТУ" 85:92

"Кривбассбаскет-Люкс" - Азот" 98:81

БК "Одеса" - "Політехніка-Галичина" 83:82

Команди розпочали матч у таких складах: "Політехніка-Галичина" - Копрівіца, Навіцкас, Кудрявцев, Алексєєв, Зубрицький. БК "Одеса" - Хілл, Толберт, Лав, Лебедінцев, Воллас. Першими відкрили рахунок у матчі гості: Ярослав Зубрицький забив із-за дуги. У відповідь Браян Толберт реалізував два штрафні кидки, на які слушними двома очками відреагував Йован Копрівіца. Згодом Олександр Кудрявцев та Ярослав Зубрицький забили по одному триочковому й львівські баскетболісти вийшли уперед 13:8. Згодом активні дії двом очкам Геннадія Кузнєцова та триочковому Олександра Пустогвара гості зуміли вийти уперед – 18:15.

Нервозність відчувалася і в другій чверті – обидві команди дуже часто помилялися як в атакуючих діях, так і під час оборони. Джастін Лав дуже сильно виглядав і під кільцем – практично усі відскоки були за ним часто йому на допомогу приходив і Отіс Хілл. Однак, іншої дімки був Ярослав Зубрицький, який зумів закинути ще одну трієчку, завдяки якій "Політехніка-Галичина" вийшла уперед 28:23. А триочковий Кудрявцева дозволив відірватися гостям на відстань 8 пунктів. Трохи потому Гедіманас Навіцкас, Ярослав Зубрицький та Йован Копрівіца зуміли примножити перевагу гостей до 14 очок.
Після перерви Лав продовжив тероризувати оборонні порядки гостей (варто зазначити, що уже на старті третьої чверті у його активі вже було18 очок). На противагу йому у складі "Політехніки-Галичини" знайшлося одразу кілька виконавців, які забивали у кільце одеситів: Пустогвар, Зубрицький, Алексєєв та Навіцкас. Все-таки під завісу третього періоду підопічним Віталія Лебедінцева вдалося дещо скоротити відставання: кілька вдалих атак від Кальніченка та Лава і вже – "-10". Ще кілька вдалих атак господарів майданчика принесли чергову порцію нервозності: Віталій Лебедінцев та отримали по технічному фолу. Перш за все це допомогло одеситам ще більше скоротити відставання – третя чверть завершилася з рахунком 57:65.

Четвертий період розпочався із триочкового від Андрія Кальніченка, що призвело до скорочення у рахунку до 60:65. А "данк" від Вейна Валлеса зірвав хвилю емоцій у спортивному залі "Траян" - 62:65 і Валентин Воронін змушений брати тайм-аут. Фол від Ярослава Зубрицького на Отісі Хіллі взагалі мало не призвів до одноочкового відставання, однак американець забив тільки один раз з лінії штрафних. Чотири очки від Олександра Кудрявцева, Миколи Алєксєєва та Йована Копрівіци дещо врятували становище – 65:71. Однак на лінію штрафних знову став Хілл і після двох очок від американця – 67:71. Згодом Толберт забив два очки і рахунок скротився практично до мінімуму. Йован Копрівіца не зумів реалізувати жоден і двох штрафних, однак одесити також не змогли реалізувати свою атаку. П’ятий фол отримав Джастін Лав і на лінію штрафних вийшов Олександр Кудрявцев, який забив із двох спроб двічі. У наступній атаці одеситів Толберт двічі відзначився із лінії штрафних знову скоротивши рахунок до "-2" для своєї команди. Публіка шаленіла: Кудрявцев забив два штрафні і з залу почулося – "бидло западенське".

У відповідь львівський білорус Кудрявцев забив один із двох штрафних. Йован Копрівіца повторив успіх свого партнера і 73:77. З лінії штрафних Толберт реалізував обидва штрафні кидки і 75:77. А от Копрівіца забив із гри два очки. Щоправда, Толберт у наступній атаці виправив свою помилку і двічі відзначився із лінії штрафних – 77:79 за 1.56 до завершення четвертої чверті, після чого Валентин Воронін вдруге взяв хвилинну перерву. Йован Копрівіца після поновлення гри отримав 5 фол і сів на лаву запасних. Толберт знову на лінії штрафних і забив з обидвох спроб – 79:79. Воллас забив з гри двоочковий – і вже 81:79 на користь господарів. У відповідь Микола Алексєєв зумів лише раз забити із лінії штрафних. Той-таки Алексєєв знову на лінії штрафних – перша спроба невдала, друга також. Після цього Дмитро Кузьмін зумів реалізувати обидві спроби з лінії штрафних, тим самим вивівши свою команду уперед - 82:81. І одразу тайм-аут від Лебедінцева. Вейн Воллас у суто американському стилі забив зверху і на атаку львівським баскетболістам залишилося 2,4 секунди. Валентин Воронін взяв тайм-аут, однак Кузьмін не зумів забити і із далекої відстані й "Політехніка-Галичина" зазнала першої у сезоні поразки.

politehgalychyna.com.ua