Українська правда

Бубка відправив свій клуб у Італію та Іспанію

Сергей Шемшученко — 11 вересня 2009, 18:15

БК "Донецьк" вилетів у Мілан, де проведе завершальний тренувальний збір перед стартом нового сезону.

Цей етап підготовчого циклу буде розділений на дві частини. Спочатку тренування і контрольні матчі в італійському містечку Борміо, який знаходиться в Ломбардії, а потім донецькі "тигри" переберуться до Іспанії, де також проведуть низку виставкових ігор з найсильнішими командами місцевого чемпіонату.

Вибір подібного маршруту аж ніяк не випадковий. Борміо - унікальний гірськолижний курорт італійських Альп, де створені просто унікальні умови для підготовки баскетболістів. Недарма багато українських та команд вважають за краще шліфувати свою майстерність саме тут. Іспанський чемпіонат вважається найсильнішим на континенті, а в світлі майбутньої дуелі з "Більбао" в кваліфікації Єврокубку спаринги з піренейцями будуть мати подвійну цінність.

До складу донецької делегації потрапила дюжина гравців. Захисники: Дмитро Забірченко, Ростислав Кривич, Маркі Перрі, Горан Іконіч; нападники: Мілутін Алєксіч, Артур Дроздов, Максим Івшин, Олександр Оснач, Кріс Овенс, Рікардо Марш, Олексій Щепкін; центровий: Бруно Шундов.

На одному з останніх тренувань неприємне пошкодження отримав Ігор Чумаков, який залишився вдома і працюватиме за індивідуальною програмою з дублюючим складом.

Уже в Іспанії до донецької команди приєднаються гравець національної збірної Литви Андрюс Мажутіс і новий головний тренер Рамунас Бутаутас, які продовжують виступати на чемпіонаті Європи у Польщі.

У планах "тигрів" низка контрольних матчів з сильними і титулованими супротивниками. Перший з них уже в неділю - проти турецького "Фенербахче". За підсумками минулого сезону турки посіли друге місце. У послужному списку команди зі Стамбула шість чемпіонських титулів і одна перемога в національному кубку. Цей колектив постійно виступає в Євролізі і може собі дозволити купувати гравців з НБА, повідомляє bc.donetsk.ua.