Українська правда

Брюховецький: У фінальній частині Євро-2009 можемо розраховувати лише на свої сили

Сергей Шемшученко — 19 січня 2009, 15:00

Задача потрапити у фінал чемпіонату Європи-2009 виконана - це головне. Про це заявив головний тренер жіночої збірної України з баскетболу Володимир Брюховецький після поразки в останньому матчі додаткового відбіркового турніру, яка не завадила українкам після шестирічної перерви знову пробитися на європейську першість.

"Ще перед виїздом я зазначав, що Німеччина набагато краще грає у себе дома. Так воно і є. Суперниці, звичайно, також намагалися нав'язати свою гру. У нас не зовсім вдало зіграла Саша Горбунова. Хоча в суботній вечір лідерство на себе взяла Олена Жержерунова, але, на жаль, її ніхто не підтримав. Чималу роль зіграв і початок зустрічі - виходити на площадку о 9 годині вечора для нас не зовсім звично. Можливо, через це ми і не влучили стільки кидків. Але не можна не відзначити налаштування дівчат на перемогу. Тому вони і розчарувалися через той промах на останній секунді. Але ми вийшли у фінал - це головне", - цитує Брюховецького газета "Спорт-Экспресс в Украине".

Також тренер українок зазначив, що найбільше йому сподобалася гра його підопічних у Болгарії.

"Там ми перемогли на морально-вольових. По ходу зустрічі програвали 12 очок, і з боку було важко повірити, що ми зможемо відігратися. Але кілька замін, тайм-аутів дозволили заволодіти ініціативою і перемогти".

За словами Брюховецького, він не так добре був обізнаний у жіночому баскетболі, якщо порівнювати літній відбір з

Олена Жержерунова у гостьовому поєдинку з Німеччиною була найкориснішою Фото Олексія Наумова
нинішнім.

"Тоді зробив ставку на перевірених людей, а зараз залучив у команду багато молодих баскетболісток. Вони були дуже мотивовані, що в позитивному сенсі позначалося на роботі. А в цілому, оскільки сезон зараз у розпалі, я намагався запрошувати в команду тих, хто має хорошу ігрову практику в клубах. Так з'явилися Самбурська, Щіпакіна, Краснікова, Бережинська. Такий підхід виправдав себе".

На думку наставника, у фінальній частині чемпіонату Європи у Латвії збірна України може розраховувати лише на свої сили.

"Мені дуже сподобався настрій дівчат. Після матчу з Німеччиною у нас була вечеря, на якій прозвучала фраза: потрібно якомога раніше зібратися для підготовки, щоб встигнути реалізувати все задумане. Це означає, що всі в команді мають бажання виступити на чемпіонаті Європи якомога краще. І ще хотілося б подякувати всім, хто нас підтримував, і сподіватися, що колись і у нас на поєдинках збиратиметься стільки глядачів, скільки у Болгарії та Німеччині".