Українська правда

Ярослав Плюхович став другим у львівському раунді чемпіонату Європи зі спідвею

Сергей Шемшученко — 1 жовтня 2008, 17:17

У Львові відбувся третій раунд особистого чемпіонату Європи зі спідвею. Переможця змагань визначили в додатковому заїзді. Однакову кількість очок набрали поляк Томаш Лукашевіч та Ярослав Полюхович із Рівного. До додаткового заїзду краще підготувався представник Польщі, який і посів почесне перше місце. Третім був росіянин Владімір Дубінін.

До Львова на третій раунд особистого чемпіонату Європи зі спідвею завітали гонщики з Росії, Польщі, Угорщини, Румунії, Болгарії та, звісно, України. Щоправда, ці держави представляв не найсильніший склад. У першому ж заїзді на доріжці зійшлися поляк Томаш Лукашевіч та українець Ярослав Полюхович. Локальну перемогу святкував гонщик із Рівного. Крім них, на перше місце в цьому етапі також претендував росіянин Владі­мір Дубінін.

В останньому, 20-му, заїзді Дубінін і Лукашевіч змагалися за звання найкращого. Переможець цього етапу змагань за кількістю очок зрівнявся з Полюховичем. Росіянин невдало стартував і в підсумку поступився поляку. Переможця львівського етапу визначили в додатковому заїзді.

Ярослав Полюхович до незапланованої гонки не був готовий і в підсумку зазнав поразки. Як розповів рівнянин, він не мав змоги перед останнім заїздом замінити гуму на колесах. "Не думав, що доведеться брати участь в останньому заїзді, а тому не мав запасної гуми, відтак програв. А випередити поляка мені було цілком до снаги", - розповів гонщик.

gazeta.lviv.ua