Українська правда

Українці перемагають на Нюрбургринзі

Сергей Шемшученко — 11 травня 2008, 00:29

9-10 травня національна гоночна команда Racing Team Ukraine у складі Андрія Круглика, Олександра Салюка старшого, Володимира Кондратенка і Олексія Мочанова на третьому етапі німецької серії VLN продемострувала абсолютний результат - перше і друге місця в одному із найпрестижніших класів SP2. Про це "Чемпіону" стало відомо від представників команди.

Перше місце за екіпажем Андрія Круглика і Олексія Мочанова, другі - Олександр Салюк і Володимир Кондратенко.

Серія VLN - це 4-годинні перегони на витривалість, що проходять на Північній петлі Нюрбургринга, - найбільш швидкісній, небезпечній і легендарній гоночній трасі у світі. Гонка відбувалась у рамках підготовки до "24 годин Нюрбургринга" - одній з п'яти найпрестижніших гонок на витривалість у автоспортивному календарі.

Виступи наших гонщиків, що раніше вигравали змагання виключно у складі зарубіжних команд, цього сезону проходять під українським прапором. І наші хлопці розпочали цей сезон дуже вдало. На першому етапі Мочанов з Кругликом фінішували другими у своєму класі (екіпаж Салюка, на жаль, зійшли за 2 кола до фінішу). Другий етап ознаменувався історичним для українського автоспорту подіумом - екіпаж Мочанова і Круглика перший, Салюка і Кондратенко - третій.

І ось на третьому етапі українські гонщики показують абсолютний результат!

Отримавши максимально можливу кількість очок у командний і особистий залік, перший екіпаж Racing Team Ukraine Андрій Круглик і Олексій Мочанов прорвались на п'яте місце у загальному заліку усієї серії VLN (це при тому що в гонках бере участь більше ніж 500 пілотів), а у своєму класі вони впевнено лідирують.

Салюк і Кондратенко у загальному заліку на 92 місці.