Українська правда

Tsunami RT 21-і на ралі Сан-Марино

Сергей Шемшученко — 23 червня 2009, 16:00

У минулі вихідні, 19-20 червня, екіпаж української команди Tsunami RT, Олександр Жолудь та Ірина Коломейцева, виступив на етапі італійського чемпіонату - міжнародному Rally di San Marino. Незважаючи на важкий початок (тільки 57-е місце в пролозі), по ходу гонки російсько-український екіпаж поступово освоївся з абсолютно новим для себе автомобілем Peugeot 207 Super 2000 й успішно подолав всю дистанцію ралі, фінішувавши у підсумку на 21-му місці абсолютного заліку.

Rally di San Marino вважається одним із найскладніших гравійних етапів у ралійному чемпіонаті Італії. Саме тому гонка стала одним з етапів підготовки Tsunami RT до виступу на Rally Russia у Виборзі і дозволила вирішити відразу декілька поставлених перед командою задач: знайомство з новим автомобілем Peugeot 207 S2000, відновлення взаємодії в екіпажі після чотиримісячної перерви у чемпіонаті Росії (де Tsunami RT лідирує в командному заліку), подолання повної дистанції гонки без серйозних технічних проблем і сходів. Крім того, у найближчі дні буде прийняте остаточне рішення про вибір гоночної техніки на Rally Russia - перевірена Subaru Impreza WRX або Peugeot 207 S2000.

Переможцем Rally di San Marino став екіпаж триразових чемпіонів Італії Паоло Андреуччі і Анни Андреуссі на Peugeot 207 Super 2000, який представляв Racing Lions - напівзаводскую команду Peugeot. Дует Андреуччі/Андреуссі здобув перемогу з стовідсотковим показником - виграв всі десять спецучастків, лідирував всю гонку і на фініші випередив екіпаж Лукі Россетті (заводська команда Fiat-Abarth) більш ніж на хвилину.

Інформація Tsunami RT