Українська правда

Racing Team Ukraine повертається на німецькі траси

Сергей Шемшученко — 29 серпня 2008, 15:42

Після майже півторамісячної перерви українська команда Racing Team Ukraine поновлює свої виступи на кільцевих трасах Німеччини. У найближчі вихідні, 30-31 серпня, Андрій Круглик стартує в Ошерслебені на черговому здвоєному етапі серії ADAC Procar - відкритого чемпіонату Німеччини з шосейно-кільцевх гонок на легкових автомобілях.

Не зважаючи на те, що в семи попередніх гонках Круглик стартував лише чотири рази (один здвоєний етап "випав" через виступи у серії VLN, а ще одну гонку Андрій пропустив через технічні проблеми), на його рахунку вже є дві перемоги і друге місце, що дозволило українцю з 28 очками піднятися на п'яте місце у загальному заліку Division 2 (легкові автомобілі групи N з серйозними обмеженнями по рівню підготовки).

На наступних етапах ADAC Procar на Круглика чекає серйозний поєдинок з німцями Крістофером Мізом і Бенедиктом Бьоккельсом - пілотами команди rhino's Leipert Team, головним суперником Racing Team Ukraine як в ADAC Procar, так і серії VLN.

По-перше, Андрій має намір поліпшити свої позиції в заліку Division 2 і як мінімум пробитися в трійку лідерів. Поки що українець відстає від Бьоккельса, який посідає третє місце, лише на 8 очок - 28 проти 36. Крім того, Racing Team Ukraine зараз займає четверте місце в командному заліку Division 2, відстаючи від третьої позиції (на якій влаштувалася команда Glatzel Racing) лише на один пункт.

По-друге, хоч в заліку ADAC Procar Круглик помітно відстає від Крістофера Міза, що лідерує з 50 очками, зате випереджає німця в Ford Sportpokal - заводському заліку для пілотів, які виступають в німецьких гоночних серіях на автомобілях Ford. В даний час Круглик упевнено лідерує в Ford Sportpokal з майже 20-очковим відривом від Міза - 194,61 очка проти 175,23. Фактично, в даний момент Андрій з Крістофером стали основними претендентами на перемогу у фордовськом заліку - у Олексія Мочанова (119,87) і Бенедикта Бьоккельса (112,72), які займають третю і четвертую позиції, шансів на титул небагато.

Найближчий місяць стане чи не найнапруженішим для Круглика у нинішньому сезоні. Українець стартуватиме впродовж чотирьох тижнів поспіль - на нього очікують три етапи ADAC Procar (30-31 серпня, 6-7 вересня і 20-21 вересня), а також гонка серії VLN (12-13 вересня), де Андрій продовжує лідерувати в абсолютному заліку!

Прес-служба Racing Team Ukraine TLM