Українська правда

На ралі "Слівен" буде Кубок Андрія Александрова

Сергей Шемшученко — 4 серпня 2008, 17:17

З 26 по 31 серпня в болгарському місті Слівен пройде черговий етап Кубка Східної Європи по ралі з коефіцієнтом 10. Окрім того, що ця гонка є вельми цікавою і престижною, для України вона має особливе значення: саме тут рік тому загинув видатний український спортсмен й інженер Андрій Александров.

У нинішньому році за ініціативою Оксани Александрової, а також муніципалітету і автомобільного клубу Слівена, ралі почнеться з офіційної церемонії відкриття пам'ятника Андрію, який буде встановлений безпосередньо на спецділянці "Стара Река". Крім того, екіпаж, який виграє найбільшу кількість спецділянок ралі "Слівен", починаючи з цього року нагороджуватиметься спеціальним Кубком Андрія Александрова.

Цілком природно, низка українських ралійних екіпажів виразили своє бажання вшанувати пам'ять загиблого друга і взяти участь у ралі "Слівен-2008". Зі свого боку болгарські колеги обіцяють створити українським гонщикам режим максимального сприяння: звільнити від стартових внесків, надати істотні знижки на мешкання у готелях і так далі.

sportonline.com.ua