Українська правда

Гран Прі Європи: З поула стартуватиме Масса

Сергей Шемшученко — 24 серпня 2008, 10:59

Під завісу кваліфікації на новій вуличній трасі у Валенсії Феліпе Масса випередив Люіса Хемілтона в боротьбі за поул-позицію.

Після фінальної сесії залишилося враження, що саме ці два гонщики вели основну суперечку за перемогу в кваліфікації. У першій спробі бразилець був явно швидший; втім, частково це пояснювалося тим, що Хемілтон помилився при проходженні завершального сектора.

У другій спробі Хемілтон спробував відігратися, поліпшивши свій результат, але Масса все ж таки виявився сильнішим, причому, помітно: він пройшов круг за 1:38.989.

Третя стартова позиція дісталася Роберту Кубіці, що випередив і Кіимі Райкконена, і Хейккі Ковалайнена.

Але, мабуть, головним героєм кваліфікації можна вважати гонщика Toro Rosso Себастьяна Феттеля, який був швидший за всіх в 2-ій сесії і у підсумку завоював 6-у стартову позицію. Його напарник, Себастьєн Бурде, вперше в сезоні пробився в першу стартову десятку і починатиме гонку 10-м.

А ось Фернандо Алонсо розчарував іспанських уболівальників: ні він, ні його напарник по Renault Нельсон Піке не змогли пройти у фінал кваліфікації. Враховуючи, що обганяти на новій вуличній трасі у Валенсії украй складно, шанси двократного чемпіона світу на високе місце в гонці невеликі.

f1news.ru