Українська правда

Дакар. Буенос-Айрес потерпає від негоди

Сергей Шемшученко — 31 грудня 2009, 19:11

Рятувальні служби Аргентини зареєстрували п'ять смертей від сильних повеней в провінції Буенос-Айрес. Тіла витягнули з води пожежники, серед загиблих - троє дітей. Десятки мешканців госпіталізовані. Найсильніше постраждали провінції Чако і Ентре-Ріос, адміністративні центри яких знаходяться практично під водою.

Понад 12 тисяч людей евакуйовані в результаті злив і повеней на північному сході Аргентини, повідомили в середу місцеві ЗМІ з посиланням на дані Національного управління з цивільної оборони. Тисячі людей змушені залишити свої будинки і чекати, поки спаде вода. Всі великі міста провінції затоплені.

Метеорологи з аргентинської Національної служби погоди не чекають поліпшення ситуації в найближчі дні. Вони просять ще сім провінцій підготуватися до дощів і штормового вітру. За прогнозами, шквальний вітер і проливні дощі, які прийшли на зміну затяжній посусі, не припиняться принаймні до суботи, 2 січня.

У місті Ресістенсія на кордоні з Уругваєм за дві години вранці в середу випало близько 150 міліметрів опадів. Зливи супроводжуються градом, блискавками і поривами вітру до 100 кілометрів на годину. Рівень води в річках Парана та Уругвай піднявся на кілька метрів, досягши рекордних позначок за останні вісім років.

У сусідньому Уругваї через зливи евакуйовані близько п'яти тисяч чоловік. Режим НС у зв'язку з розгулом стихії оголошено також у 45 містах на півдні Бразилії.

У травні 2003 року в результаті повені, викликаної розливом ріки Парана, в Аргентині загинули 20 чоловік і 100 тисяч були евакуйовані, повідомляє dakar.inter.ua.

Нагадаємо, 1 січня у Буенос-Айресі має стартувати ралі "Дакар", в якому бере участь українська команда "Sixt Ukraine".