Головне

Світоліна: Сподіваюся, нам не доведеться приймати рішення про бойкот

04.02.2023 11:45 1390 0
Світоліна: Сподіваюся, нам не доведеться приймати рішення про бойкот

Бронзова призерка Олімпіади-2022 в Токіо Еліна Світоліна закликає не допускати росіян і білорусів до Вімблдону та Олімпійських ігор.

Проо це вона розповіла порталу BBC.

"Війна все ще триває. Рішення не повинно бути іншим. Сподіваюся, вони збережуть заборону на виступи росіян. Я не думаю, що це має змінитися. Досі страждають люди, російські солдати досі вбивають невинних українців. Я не думаю, що нейтральний прапор щось змінює. Я бачу багато коментарів про те, що спорт має бути поза політикою, але російський спорт є великою частиною їхньої політики".

  Президент МОК: Бойкот від України стане порушенням Олімпійської хартії

"Сподіваюся, нам не доведеться приймати рішення про бойкот, оскільки це було б неправильним сигналом. Ми повинні накладати санкції на російських і білоруських людей загалом через те, що роблять їхні уряди. Це моє бачення. Я не маю нічого проти конкретних спортсменів. Але як інакше зупинити цю війну?"

  НОК України підтримав можливий бойкот Олімпіади-2024 у разі допуску росіян

"Ми повинні максимально посилити санкції проти людей з Росії та Білорусі, тому що їхні уряди роблять жорстокі речі в Україні", - сказала Світоліна.

Читайте: Росію та білорусь планують пустити на Олімпійські ігри. Після Другої Світової Німеччину та Японію викинули на задвірки світового спорту.

Коментарі ()