Українська правда

Світоліна назвала терміни повернення у тур

Олександр Булава — 14 січня 2023, 14:54
Світоліна назвала терміни повернення у тур
Фото - gettyimages

Українська тенісистка Еліна Світоліна готується до повернення в тур після вагітності.

Про це розповіла сама українська тенісистка у коментарі The New York Times.

"Не брала до рук ракетку 7 місяців. Хотіла відключитися від тенісу. Можливо, для мене це було занадто через те, що сталося наприкінці лютого, через усі нерви та тиск. Турніри, в яких я зіграла, напевно, були для мене занадто важкими. Була дуже радою повністю відключитися. Зараз для мене мета - повернутися, але впевнена, що не пошкодую, що взяла цю відпустку.

Постараюся бути готовою до літа, але намагаюся не поспішати. Знаю, мені потрібно бути дуже сильною, щоб повернутися в тур, бо зараз теніс вимагає бути дуже сильною фізично. Усі групи м’язів повинні бути готові, а після того, як не грала понад сім місяців і не працювала так багато після вагітності, звісно, моє тіло тепер інше. І мені потрібно розбити все на дрібні частини, щоб зібрати всю силу свого тіла, яка мені знадобиться, якщо хочу повернутися на вершину.

Впевнена, всі топ-тенісистки після вагітності дуже багато працювали, щоб повернутися туди, де були. Деякі з них стали навіть кращими. Тож це, безперечно, дає мені надію та мотивацію, можу зробити те саме", - сказала Світоліна.

Раніше Світоліна спільно з Australian Open закликала допомагати Україні.

Еліна Світоліна