Головне

Еліна Світоліна - у п'ятірці фаворитів Australian Open-2019

29.11.2018 05:10 4248 0
Еліна Світоліна - у п'ятірці фаворитів Australian Open-2019
Еліна Світоліна

Джерело - favoritnr1.com.

Спортивно-аналітичний проект Фаворит оцінює шанси Еліни Світоліної як однієї з п'яти фавориток на перемогу Australian Open-2019.

Еліна Світоліна - одна з фавориток Australian Open-2019

Еліна Світоліна на мажорній ноті завершила сезон 2018 року, вигравши підсумковий турнір у Сінгапурі. Перша ракетка українського тенісу зараз займає четверте місце в рейтингу WTA і на першому турнірі Великого Шолома наступного сезону буде в п'ятірці лідерів. Спортивно-аналітичний проект Favoritnr1.com склав безкоштовні прогнози від експертів на виступ Світоліної на Australian Open-2019.

Сезон 2018: велика перемога - у якості десерту 

Сезон 2018 року для Еліни починався відмінно - вона виграла перший турнір нового року в Брісбейні, чим позначила свої хороші перспективи на Australian Open-2019, де букмекери вважали її одним із прихованих фаворитів.

На жаль, але Світоліна несподівано для всіх поступилася у чвертьфіналі бельгійці Еліз Мертенс, коли її вже бачили у півфіналі. Той турнір ознаменувався також зустріччю двох зірочок українського тенісу на турнірі Великого Шолома - у третьому раунді Еліна обіграла Марту Костюк, яка вийшла з кваліфікації.

Далі Світоліна програла Квітовій, але впевнено, з усього одним програним сетом, взяла турнір в Дубаї, обігравши у фіналі Дар'ю Касаткіну. Перемога в цьому турнірі, а також вихід у чвертьфінал Мастерса в Майамі підтверджували той факт, що Еліна була добре готова до першої хардового сесії сезону, але невдача з Мертенс зупинила її на підході до піку форми.

Коли настала ґрунтова сесія, історія практично повторилася - Світоліна виграла Мастерс у Римі, який передує Ролан Гаррос (обігравши у фіналі Симону Халеп!), Стала одним із фаворитів майбутнього відкритого чемпіонату Франції, але там вже в третьому колі програла Міхаелі Бузарнеску - як це часто буває у випадку з Еліною, несподівано для всіх.

Бузарнеску стала незручним супротивником для Еліни, так як і на першому турнірі трав'яної сесії в Бірмінгемі вона поступилася їй у двох сетах, а на Вімблдоні вилетіла вже в першому колі, програвши Татьяні Марії.

Перед US Open все також складалося непогано - був півфінал Мастерса в Канаді, чвертьфінал Цинциннаті, але у четвертому колі відкритого чемпіонату США на шляху у Світоліної стала Анастасія Севастова. І ось, коли вже здавалося, що сезон Еліна завершить без значних перемог, прийшов підсумковий турнір сезону, де їй посміхнулася удача - обігравши по черзі Возняцкі, Плішкову, Бертенс і Слоан Стівенс Еліна довела, що у неї є потенціал і талант для великих перемог.

Australian Open-2019: Світоліна - в числі фаворитів

Зараз Еліна може відпочити, перезарядити батареї і з новими силами штурмувати турнір Великого Шолома, який їй цілком під силу виграти - у минулого сезоні вона була у чвертьфіналі відкритої першості Австралії з тенісу і зараз буде в числі фаворитів цього турніру.

Букмекери прогнозовано виділяють в якості головного фаворита жіночої сітки турніру Серену Вільямс - на неї можна поставити з коефіцієнтом 4.5. Далі йдуть з однаковим котируванням 8.0 Сімона Халеп і Анжеліка Кербер. За ними - добре відчуває себе на харді Наомі Осака - 9.0, а вже потім - Світоліна і Каролін Возняцкі з котируванням 10.0 на перемогу в Австраліан Оупен. На те, що Світоліна вийде у фінал коефіцієнт трохи менше - 6.0.

Коментарі ()