Головне

Стало відомо про ще декілька рекордів, які побила українка на Australian Open

14.01.2018 14:44 4565 0
 Марта Костюк у Мельбурні/Twitter

15-річна Марта Костюк, яка із wild card кваліфікації Australian Open стала учасником основного турніру, побила рекорд понад 20-річної давнини.

Українка стала наймолодшим кваліфайером Відкритої першості Австралії, перевершивши досягнення австралійського тенісиста Ллейтона Гьюїта. 

Гьюїтт у 1997-му пробився на свій перший Australian Open у віці 15 років 11 місяців, тоді як Костюк може похвалитися подібним досягненням у 15 років та 6 місяців. 

Варто зазначити, що киянка стала наймолодшою учасницею основної сітки турніру за останні 13 років. При тому, що у цьому році лише двоє учасників АО мають менше 18 років. 

Також ще одне досягнення Костюк стосується рейтингу WTA: завдяки потраплянню в основне коло турніру Великого шолому юна українка підніметься приблизно на 395 місце, тож це дозволить стати їй наймолодшою тенісисткою у топ-500, пише СпортАрена

Нагадаємо, що у кваліфікації Костюк вдалося переграти двох представниць топ-150 рейтингу WTA. У вирішальному матчі вона розібралася із чешкою Барборою Крейчиковою 6:3, 5:7, 6:0. 

У першому колі змагань Костюк зустрінеться із китаянкою Пен Шуаї.  

Після перемоги у кваліфікації тренер Костюк Іван Любичич емоційно нагадав про минулорічний тріумф українки на юніорському Australian Open.

Коментарі ()