Українська правда

Кубок Федерації. Україна вибула з найкращої 20-ки світового рейтингу

Сергей Шемшученко — 23 квітня 2013, 14:23

23 квітня був опублікований новий світовий рейтинг жіночих збірних команд у Кубку Федерації.

Збірна України опустилася на 7 позицій і вперше з 2007 року вибула з числа 20 найсильніших команд світу.

Наша команда все ж зберегла достатній рейтинг, щоб потрапити в пул перших сіяних групових змагань Першої групи Євро-Африканської зони.

Можна вже стверджувати, що в лютому наступного року в зональних змаганнях українки не потраплять в одну підгрупу з Бельгією, Великобританією та Білоруссю.

Однак, відомо напевно, що як мінімум одна з перерахованих далі команд, буде серед наших суперниць вже на груповому етапі змагань: Нідерланди, Румунія, Угорщина, Ізраїль і Хорватія.

Нагадаємо, що в зональних змаганнях матчі проводяться за іншою схемою - з трьох матчів: два одинаки - лідери і другі ракетки своїх команд грають один проти одного, і третя - парна зустріч, яка, як правило, є вирішальною.

Для того, щоб тільки отримати право зіграти матч плей-офф Другої Світової групи, наша збірна спочатку повинна зайняти перше місце в одній з чотирьох підгруп, а потім перемогти в стиковому поєдинку з однією з команд, що вийшли з трьох інших підгруп.

Таким чином, необхідно за один тиждень виграти як мінімум три матчі. Але це найбільш сприятливий прогноз. Найчастіше, щоб посісти перше місце в підгрупі, необхідно здобути три перемоги, тобто для завоювання путівки в плей-офф треба за п'ять днів обіграти чотири збірні.

Саме такий шлях подолала збірна України в 2007 році в Пловдиві, перегравши за п'ять днів наступні команди: Литву, Угорщину, Білорусь, а потім Польщу в стиковому поєдинку.

Зазначимо, що в матчах з Угорщиною і Польщею вирішальною виявилася парна зустріч.

На даний момент, в України немає награної парної комбінації на відміну від 2007 року, коли прапор нашої країни захищали сестри Бондаренко. Цей фактор може стати перешкодою для повернення в Світову Еліту.

Додамо, що найкращим показником Україна у Світовому рейтингу є шоста позиція, пише sapronov-tennis.org.

Нагадаємо, нещодавно в матчі плей-офф Другої Світової групи Кубка Федерації збірна України програла Канаді.