Українська правда

Долгополов: Чим краще граєш, тим більше у тебе прихильників

Сергей Шемшученко — 14 січня 2012, 18:59

В житті Олександра Долгополова не сталося нічого екстраординарного в порівнянні з минулим роком, і перед новим Australian Open він так саме серйозно готується до турніру, як і у 2011-му, коли вийшов у чвертьфінал.

Про своє теперішнє життя-буття українець розповів каналу "Євроспорт".

"Я відмінно провів минулий сезон. Тепер мене знає більше людей. Вигравати стало складніше: суперники виходять на корт, готові до того, що я можу показати хороший теніс. Ну а в іншому-то все залишилося колишнім: я все також граю в теніс, виступаю на тих же турнірах", - відповів він на питання про зміни в житті після минулорічного успіху на Australian Open.

"Вболівальників стає все більше і більше. Чим краще ти граєш, тим більше у тебе прихильників. Це приємно і це, звичайно, допомагає", - зазначив Олександр.

"Ні, бажання кинути не виникає. Природно втома накопичується щороку, але потім відпочиваю дві три тижні, може, місяць, - і знову хочеться грати. Тому поки будуть можливість і здоров'я, буду продовжувати їздити. Мені це подобається", - прокоментував Долгополов ситуацію з втомою від перельотів.

Попри те, що в Турі, за словами Долгополова, він переважно спілкується з російськомовними гравцями якогось особливого ставлення до Росії Олександр не виявив.

"Зміна громадянства? Ні, поки я граю за Україну, і нічого нового по цій темі я не скажу. Ніяких змін немає. Кубок Девіса? Мій виступ в ньому поки ще залишається під питанням", - пояснив він.

"Я вже першого грудня вилетів до Австралії і тут готувався. По-перше, це допомагає адаптуватися до місцевих умов - тут досить жарко, клімат своєрідний. До того ж, мій тренер з Австралії, він рідко буває вдома, і я пішов йому назустріч, щоб він міг довше побути з домашніми. Мене тут гарно приймають, все досить зручно", - розповів українець про підготовку.

"У Брісбені потягнув пах, але зараз із кожним днем ​​мені стає все краще, і я думаю, що до Відкритого чемпіонату Австралії біль повинен пройти. Мені потрібно поберегти себе, щоб до Відкритого чемпіонату Австралії бути повністю готовим фізично", - каже Долгополов.

Щодо планів на новий Відкритий чемпіонат Австралії Олександр заявив, що на "Великому шоломі" ніколи не вгадаєш, як все складеться.

"Там всі грають до останнього, а матчі стають п'ятисетовому. Подивимося, як буде везти по сітці, граю я начебто добре, але все може бути. Плюс, як ще буде зі здоров'ям", - обережно сказав він.

"Вважаю, що у будь-якого тенісиста, що приїжджає на турнір, повинні бути думки тільки про те, як його виграти. Ну а там подивимося, як все буде складатися. Такого, що дійшов до чвертьфіналу, зрадів і закінчив, точно не буде. Чим далі дійду, тим краще. В ідеалі хотілося б виграти турнір", - цитує тенісиста eurosport.ru.